St Louis este un oras independent al statului american Missouri. Este marginit de raul Mississippi in est si de comitatul St Louis in nord, sud si vest.

Orasul a fost fondat in 1764 ca si punct comercial pentru francezi. In anii ce au urmat, el a devenit un punct major de interes pentru vapoarele cu aburi de pe Mississippi, precum si pionierii care mergeau inspre vest. Astazi, orasul a ramas unul dintre cele mai proeminente din vestul mijlociu, precum si o locatie turistica populara.

Atractiile turistice includ catedrala Basilica, muzeul de istorie, muzeul de arta si gara.

Muzeul de arta, situat in parcul principal al orasului, Forest Park, dateaza din timpul Expozitiei Mondiale din 1904 si adaposteste o colectie impresionanta de arta moderna si artefacte antice, precum si o colectie extensiva de capodopere ale mai multor secole.

Gradina zoologica este in orice caz una din cele mai bune ale tarii. De fapt, majoritatea expertilor spun ca ea este pe locul doi in tara, intrecuta numai de cea din San Diego. Unul dintre lucrurile unice despre aceasta gradina zoologica este ca intrarea e gratuita. Aceasta este o oferta remarcabila, luand in calcul sutele de animale din toata lumea.

Mall-urile din zona s-au extins, adaugand magazine noi, restaurante, precum si alte atractii si activitati. Districtele locale de cumparaturi adauga si ele magazine, situate in imprejurari placute si accesibile numai pe jos. Aici se pot gasi si bijuterii la comanda, precum si ciocolati facute manual. Targuri regionale de mestesuguri, hale de vechituri si festivale de arta imense sunt organizate tot anul.

Cea mai mare concentratie de baruri si cluburi poate fi gasita in Lacledes Landing, unde se canta in fiecare seara jazz, blues, rock si reggae. Unele din cartierele de periferie merita sa fie vizitate seara, inclusiv Loop din U City – cartierul a carui baruri si cafenele nu sunt populare numai cu studentii – precum si cafenelele si vinotecile din Central West End. In fiecare primavara, festivalul de 4 zile “Mid America Jazz Festival” atrage nume renumite de pretutindeni.

Zona sta sub semnul unei clime continental umede. Uneori are loc o perioada de vreme calda la sfarsitul toamnei, perioada cunoscuta sub numele de “Vara Indiana”. Uneori, trandafirii vor ramane infloriti pana la sfarsitul lui noiembrie sau inceputul lui decembrie.

Daca ai ocazia, planifica-ti o vacanta acolo si distreaza-te de minune. O pauza de relaxare este intodeauna un lucru minunat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *