Muzica unica a Scotiei este recunoscuta in toata lumea, ramanand o forta vibranta pana in zilele de azi, in timp ce multe forme ale muzicii traditionale din lume au cunoscut o pierdere a popularitatii datorita muzicii pop. Chiar si cu emigrarea si cu influxul de muzica importata din restul Europei si a Statelor Unite, muzica Scotiei a putut sa isi mentina majoritatea elementelor traditionale si a influentat multe alte stiluri muzicale.

In ciuda cresterii popularitatii multor stiluri ale muzicii pop, muzica traditionala a Scotiei a ramas o arta in sine, o parte vitala a traditiei Scotiei, si influenteaza si este influentata de muzica traditionala a Irlandei si Angliei. Exista o multime de case de productii, festivaluri musicale, precum si reviste scotiene.

Desi oamenii se gandesc imediat la cimpoi cand este mentionata muzica scotiana, acesta nu este unic sau indigen Scotiei. Nu ma intelegeti gresit, cimpoiul este o parte vitala a traditiei muzicale scotiene, dar acesta a fost importat in secolul XV din alte parti ale Europei, unde se joaca si in zilele noastre.

Cimpoiul Mare a Tinutului Muntos este forma cea mai specific scotiana a instrumentului muzical; ea a fost creata pentru flautistii clanurilor pentru scopuri variate, de obiciei militaresti. Clanurile flautiste au inclus clanurile MacArthrus, MacDonalds, McKays si in scpecial MacCrimmons, care au fost flautistii ereditari ai clanului MacLeod.

In timpurile noastre, cimpoaiele si-au gasit locul in multe piese de muzica pop cu muzicieni precum Rod Stewart, care a fost extrem de popular in anii ’70 si ’80. El a folosit cimpoiul in multe din piesele lui mai populare. O alta artista a carei muzica celtica a fost bine acceptata este Enya.

Daca nu ati explorat inca aceasta forma minutata a muzicii, va silesc sa o faceti. Muzica scotiana si in particular muzica celtica a lui Enya poate fi foarte calmanta si va poate usura de stres.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *