Multi copii de astazi nu sunt bine pregatiti pentru a-si aminti cantitati mai mari de informatie. Isi petrec timpul studiind, dezvoltand si intelegand materia, dar totusi cand trebuie sa isi umple creierul cu informatii pentru testul din ziua urmatoare, nu pot sa o faca.

Scolile ar trebui sa ii invete cum sa isi imbunatatesca memoria, ca sa poata selecta si gasi informatiile cu mai putin efort. Din pacata, scolile nu fac acest lucru. Aceasta streseaza copii, care vor fi frustrati si incapabili sa efectueze sarcinile la capacitatea lor maxima.

Deoarece primirea notelor mari este importanta, nu este surprinzator faptul ca studentii vor face orice ca sa isi imbunatatesca memoria. Un sondaj din 2005, condus de Parteneriatul pentru o America fara Droguri(medicamente), a aratat ca 19% din studentii la facultate iau medicamente pentru a-si imbunatati memoria si concentrarea.

Aici sunt 5 sfaturi pentru parinti, ca sa isi ajute copii sa isi dezvolte o memorie puternica incepand de azi.

1. Gasiti asocieri – copii au nevoie de a vedea felul in care o materie este legata cu ceea ce invata sau au invatat deja. Acesta inseamna ca pentru un moment trebuie sa se gandeasca ce loc va ocupa noua informatie in toate cunostintele lor. Acest obiciei va deveni automatism odata ce este exersat de cateva ori.
2. Creati imagini – un desen face cat o mie de cuvinte. Spuneti copilului sa se opreasca putin si sa isi creeze o imagine despre cuvantul nou invatat sau cu definitia unui termen stiintific. Odata ce fac acest lucru, pot sa isi aminteasca de aceasta imagine in timpul testului si sa gaseasca raspunsul imediat.
3. Creati povestiri – cateodata este necesar sa creati o povestire care va detine multe informatii. De exemplu, cauzele Revolutiei Americane pot fi combinate intr-un mini film care va cuprinde prietenii, actorii, canteretii sau sportivii preferati ai copilului vostru. Povestea poate sa fie nebunatica, doar sa includa punctele mai importante ale lecturii.
4. Fiti atenti la ceea ce mancati – nu va puteti inbunatati memoria fara un creier sanatos. Daca nu ii dati creierului mancarea de care are nevoie, nu va va raspunde cand ar trebui. Nu va amagiti – dulciurile si junk food-ul sunt inamici cand este vorba de o memorie puternica. Fructele, legumele, proteinele si carbohidratele complexe vor imbunatati functionarea memoriei peste noapte.
5. Vizualizati – Parintii nu ar trebui sa descurajeze succesul vizualizarii. Daca puteti sa faceti copilul sa isi petreaca cateva minute imaginandu-si ca va obtine rezultate bune la testul din aceea zi, veti fi incantati de rezultat. Daca fac numai acesta, isi imbunatatesc memoria si nu numai.

Nu este niciodata tarziu sa dezvoltati aptitudini ale memoriei, iar cand copilul vostru va face acest lucru, nu va mai fi nevoie de medicamente pentru ajutor. Succesul lor in scoala va veni intr-un mod natural.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *