Ce face ca o melodie sa fie atragatoare pentru oamenii care cumpara CD-uri? Este oare ritmul din fundal, acordurile de chitara, vocea cantaretului sau inaltimea la care acesta poate canta?

Adevarul este ca partea cea mai importanta a majoritatii melodiilor, in afara de muzica techno, sunt versurile. Versurile sunt in centrul celor mai multe melodii si de obiciei o melodie se recunoaste cu ajutorul versurilor. Ele sunt partea vitala a unei melodii si ar fi o greseala din partea oricarui artist sa nu le considere in mod serios.

Cum am mentionat mai inainte, cele mai multe piese muzicale se recunosc cu ajutorul versurilor. Acesta inseamna ca in timp ce o persoana cauta o melodie auzita la radio, o va cauta cu ajutorul unor cuvinte cheie din melodia respectiva, in loc sa tina minte un solo de chitara.

In timp ce si muzica instrumentala este importanta, oamenii prefera ca muzica sa contine si versuri. Aceasta deoarece cuvintele se pot retine mult mai usor decat partea instrumentala si se pot traduce mult mai usor altor persoane. De exemplu, este mult mai usor sa gasesti un CD daca stii versurile dintr-o melodie decat daca cunosti ritmul tobelor din acesta.

Versurile sunt considerata a fi singura parte artistica a piesei muzicale. In timp ce acesta nu este adevarat, din punctul de vedere al unui muzician, care a investit mult timp in a invata sa cante la chitara sau la tobe, aceasta nu schimba faptul ca multi oameni considera ca o melodie bune trebuie sa aiba versuri de calitate.

Versurile bune se pot asemana cu viata unei persoane si le poate face sa se simta mai bine intr-o situatie grea. Versurile proaste vor vorbi despre parti ale vietii care nu prea conteaza si nu vor imprima un inteles mai adanc in ascultatori dupa ce se termina melodia. Artistii isi vor da seama ca oamenii se plictisesc dupa un timp de aceleasi versuri care vorbesc despre aratatul lantisoarelor de aur si a scuturatul fundurilor. Multi fani ai muzicii cauta melodii care au un inteles si aceasta inseamna ca artistul trebuie sa petreaca mai mult timp scriind versurile.

Tineti minte ca am spus mai inainte ca versurile joaca un rol important in recunoastere unor piese. Acestea au si un alt rol, daca va ganditi ca versuri bune dintr-o melodie ii pot asigura artistului succesul. Trupa Journey este un exemplu bun, deoarece melodia lor ‘Dont Stop Believing’ este un hit in cultura pop care nu si-a pierdut fanii pe parcurs ce au trecut cateva decenii de la lansarea ei.

Pe de alta parte, artistii care nu au un inteles mai adanc in versuri tind sa fie uitati dupa ce li s-a terminat cariera muzicala.

Deci, putem spune ca versurile sunt partea cea mai importanta a unei melodii, iar pentru fani versurile inseamna inspiratie si inteles. Artistii care compun versuri bune sunt cei care vor fi tinuti minte chiar si dupa ce li se termina cariera muzicala, deci este important sa aiba in vedere si aceasta parte a melodiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *