Cantaretii profesionali nu trebuie sa fie numai sanatosi pentru a arata bine pe scena, ci trebuie sa stie cum sa isi mentina vocea in forma.

Aveti doar o singura voce iar daca se defecteaza permanent, acesta este foarte probabil sfarsitul carierei voastre muzicale. Multi cantareti care nu au fost la antrenamente profesionale de cantat, sau nu au avut antrenori buni, poate nici nu stiu ca isi pot dauna propriilor voci.

Multi cantareti uita si faptul ca atunci cand vocile nu le suna bine si nu pot canta fara efort, ca si inainte, vor avea tendinta sa compenseze aceste defecte cu obicieiuri rele si nesanatoase cantatului. Aceste obicieuri pot intra in subconstient si va trebui sa fie dezinvatate cu exercitiile vocale adecvate. Asta in cazul in care canteretul stie ca are aceste obicieuri.

Exista mai multe lucruri cu care va puteti dauna vocii, aceste daune putandu-va avaria corzile vocale permanent, in unele cazuri. Aici veti putea citi cateva lucruri care nu sunt benefice vocii:

* Urlatul sau vorbitul fortat. Acesta se intampla foarte des daca cantati intr-un nightclub, unde trebuie sa aveti o voce mai puternica, pentru a depasi zgomotul din club. Producerea sunetelor haioase poate fi un lucru dragut dar va puteti avaria serios corzile vocale.
* Aerul uscat/consumul insuficient de apa va usca laringele si pune prea multa frictiune pe acesta.
* Un regim neadecvat, lipsa de odihna si stresul va vor solicita atat corpul cat si vocea.
* Consumarea cofeinei sau a alcoolului, precum si fumatul va pot avaria vocea.
* Vorbitul, cantatul sau soptitul cand aveti laringita sau va doare gatul. Trebuie sa va odihniti vocea in acest timp.

Cantaretii profesionali trebuie sa munceasca timp de o viata pentru a reduce stresul care cade pe vocile lor. De ce ar dori sa-si distruga cariera muzicala, ignorand aspectele negative pe care obicieurile proaste le pot avea asupra vocilor lor?

In plus, daca vocea este avariata de abuz frecvent si cresc polipi pe laringe, s-ar putea sa se ajunga chiar la operatie, pentru ca polipii sa fie indepartati. Daca nu se intampla acesta, veti putea economisi multi bani din costurile medicale. Deci trebuie sa va pastrati vocea sanatoasa daca doriti o cariera muzicala care sa aiba succes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *