Daca iti place sa asculti muzica, dar mediul in care o faci e galagios, atunci s-ar putea sa vrei sa folosesti casti izolatoare. Muzica e grozava pentru a te scapa de stres si te poate relaxa foarte usor, dar daca o asculti cu prea mult sunete de fundal, poate deveni frustrant sa incerci sa-ti auzi piesele favorite. In schimb, folosind tipul corect de casti, poti sa stai linistit si sa asculti orice fel de muzica, fara sa-ti faci griji despre ce se petrece in fundal.

In majoritatea cazurilor, cand sunetele de fundal sunt subtile, castile ce reduc sunetul pot face o treaba destul de buna, asigurandu-se ca numai muzica iti ajunge in urechi. Totusi, exista unele medii excesiv de galagioase – laboratoare de calculatoare, care au o gramada de echipamente galagioase, santiere de constructii, precum si strazile orasului in perioada traficului intens – care iti pot strica placerea de a asculta.

Castile izolatoare reduc tot zgomotul de fundal pana la valori foarte mici, ele fiind folosite de bateristi, si muzicieni in general, exact din acest motiv. De fapt, acest tip de casti a fost inventat de un baterist, pentru muzicienii care au nevoie de izolare totala. Utilizatorii tipici sunt muzicienii de studiou, de garaj sau de scena, ei avand nevoie de izolare. Aceste casti le permit muzicienilor sa auda numai inregistrarea studioului, si ii scuteste astfel de a trebui sa mearga inapoi acolo.

Aceste casti sunt la fel de eficiente pentru inginerii de sunete, care pot sa lucreze la mixaje in timpul unui spectacol live, ignorand zgomotul produs de boxa principala. De asemenea, pot fi folosite de publicul de pe stadion in cazul in care vor sa asculte transmisiunea in direct, mai degraba decat galagia de pe stadion. Pana si NASCAR profita de aceste casti, combinandu-le cu un microfon si obtinand izolare totala.

Desigur, pentru performantele obtinute, castile izolatoare pot fi putin costisitoare, iar o pereche decenta va costa peste $100, cel mai probabil. Ar trebui sa alegi o pereche de calitate, facuta de o firma de care ai auzit, in loc sa cumperi o pereche ieftina, deoarece nu va functiona la fel de bine si va ajunge sa fie o risipa de bani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *