Ai avut vre-un moment de ‘Ah! Acum am inteles!’ in ultimul timp? Stii, cand auzi de mai multe ori un sfat, dar de data asta chiar l-ai inteles?

Cred ca multi parinti si copii au aceste momente, cand inteleg, in sfarsit, modul in care ceilalti studenti primesc note mai bune.

Nu este inteligenta naturala, profesori mai buni in scoala generala sau un loc mai bun in clasa. Note mai mari provin din urmarea catorva pasi simpli de fiecare data cand copilul vostru intra intr-o sala de clasa, isi face temele si apoi invata pentru teste.

Acesti pasi simpli ajuta studentii sa obtina note mai mari, sa frecventeze mai mult scoala si sa isi gaseasca un loc de munca mai bun dupa terminarea scolii. Pentru ca au puterea sa o faca, iar dupa ce isi fac obiciei din aceste lucruri, acelea vor tine o viata intreaga. In ciuda acestui lucru, parintilor si copiilor le trebuie reamintinte din cand in cand aceste metode de invatare, pentru ca acel moment sa vina mai repede decat mai tarziu.

Competitia pentru scoli si locuri de munca mai bune creste in fiecare an, deci este important ca parintii si copii sa inceapa schimbarile cat mai repede.

Aici sunt patru schimbari care vor face diferente imediat.

Sfatul #1 – Invata sa iti organizezi materiile. Suna simplu, dar cele mai multe idei bune sunt simple. Sa ai caiete separate pentru fiecare materie, sa faci notite clare, ca sa le poti intelege mai tarziu, si sa ai un caiet de exercitii. Pregateste-te de parca ai vrea sa fii cel mai bun si vei vedea imediat rezultatul. Studentii care primesc cele mai bune note sunt acei studenti care au la indemana toate lucrurile de care este nevoie pentru a invata. Imediat ce termina cu o materie, trec la alta fara sa iroseasca timp.

Sfatul #2 – Invata sa iti faci temele. Prea multi copii vin acasa si isi fac tema cu ideea de a o termina, nu pentru a invata. Aceasta este o greseala. Tema ar trebui sa fie ocazia clarificarii ideilor invatate la scoala, si sa observi cum se leaga de ceea ce ai invatat pana acum, sa vezi ce stii si ce nu.

In acest mod, iti organizezi materia in minte si faci primul pas spre memorarea lucrurilor de care vei avea nevoie pentru testele din viitor. Si cand va veni timpul pentru acesta, vei fi mai bine pregatit..

Sfatul #3 – Invata sa inveti. Sunt moduri de invatare pe care fiecare student ar trebui sa le inteleaga. Incepe cu materia cea mai importanta, clasifica si organizeaza, rezuma, invata sa alegi punctele mai importante. Si cel mai important lucru, gandeste-te la materie in timp ce o citesti. Conecteaz-o cu alte lucruri pe care le-ai invatat. Vei incepe sa intelegi lucrurile cu mai puti efort.

Sfatul #4 – Invata sa memorezi lucrurile mai eficient. In realitate, daca urmezi primele trei sfaturi, memorarea este de fapt implicata. Vezi, memorarea adevarata nu este invatatul in noaptea dinaintea testelor, ci parte a procesului invatarii, care, efectuata corect, te va lasa sa intelegi, retii si sa iti amintesti de informatiile stocate fara prea mare efort.

Iti vor trebui tehnici de memorare din timp in timp, dar pregatirea solida este primul pas spre a intelege.

Prin combinarea celor patru sugestii de mai sus, copilul vostru va vedea note mai bune aproapre peste noapte. Si va veni momentul in care amandoi veti sta zambind si spunand ‘Ah! Am inteles!’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *