Daca imbracamintea face omul, atunci imbracatul pentru succes trebuie facut cu un picior de pantalon deodata. Un om de stiinta are nevoie de un halat de laborator alb. Atat femeile cat si barbatii executivi trebuie sa se imbrace in costume facute de croitori, dar femeia are o urma pe umar deoarece si-a lovit capul de tavanul de sticla. Politicienii care stau cu mainile intinse si vorbesc intruna ar trebui sa poarte costume conservative, cu accesorii ca brosele cu steaguri.

Aceesoriile sunt o parte importanta a look-ului. Un profesor cu servieta obosita arata mai destept decat unul cu servieta noua. Daca un profesor are par gri nepieptanat si petici pe cotul gecii, arata a profesor functionar. Peticile pe gecile soferurilor NASCAR sau insignele pe haina unui cercetas insa nu sunt accesorii, ci semne ale lucrurilor obtinute.

Acum cativa ani culoarea galbena era culoarea energizanta. Ca barbatii sa arate energizant de reusiti, purtau cravata galbena. Stiam ca galbenul este energizant de cand m-am maritat. De fapt, cand sotul meu vede lumina semaforului schimbandu-se in galben, incepe sa conduca mai rapid.

Multi oameni cred ca purtarea hainelor – de orice culoade – de la firme faimoase ii va face sa arate importanti, dar bunica mea nu a inteles niciodata de ce platesc oamenii mai mult pentru haine care au eticheta pe partea exterioara. Ea credea ca purtarea semnului Nike sau calul Polo era ca si purtarea unui semn-sandvis, numai pe o singura parte.

Actritele proeminente se imbraca in rochii de seara facute de firme faimoase, dar starletele de azi se dezbraca pentru succes. Daca ar fi imbracate in totalitate nu ar putea juca roul unei actrite.

Adolescentii vor sa se imbrace ca starurile lor preferate. Baietii in haine care le sunt mari, iar fetele in haine care le sunt prea mici. Poate se asteapta ca renumele starurilor sa treca la ei.

Cand imi cresteu fii, imbracatul pentru succes insemna purtarea hainelor ‘de Duminica’. Fara tricouri, blugi sau adidasi. Hainele erau de Duminica daca baietii miriau ‘Chiar trebuie sa le port?’.

Baietii mei cred ca sunt norocosi deoarece sunt acceptate orice fel de imbracaminte in sudul Californiei. Eu ma simt bine in negru. Negrul este o culoare buna deoarece se potriveste cu orice. Din pacate, singurul loc unde arat imbracata pentru succes este la inmormantari, iar singurul loc unde vad un barbat sa poarte cravata este in sicriu. Inseamna ca raiul trebuie sa fie un loc formal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *