Yahoo!, una din cele mai mari companii online din lume, a anuntat lansarea unei platforme proprii pentru crearea de aplicatii pentru telefoanele mobile, intrand astfel in competitie cu rivalul Google si pe acest segment.

Anuntul Yahoo! vine la doua luni dupa ce Google a lansat platforma Android, alaturi de o alianta de producatori de telefoane mobile care intentioneaza sa utilizeze tehnologia. Tehnologia Yahoo! este destinata, printre altele, furnizorilor de continut care vor ca aplicatiile pe care le realizeaza sa ruleze pe mai multe tipuri de telefoane mobile. In prezent, fiecare aplicatie trebuie sa fie rescrisa pentru fiecare model de telefon mobil si tehnologie in parte, majorand astfel simtitor costurile asociate aplicatiilor soft pentru mobile.

“Pentru prima oara, un publisher sau un dezvoltator va putea realiza un serviciu care sa functioneze pe sute de echipamente”, a declarat Marco Boerries, seful diviziei Yahoo! dedicate platformelor mobile. Utilitarele software le vor permite dezvoltatorilor sa creeze mini-aplicatii care sa fie integrate cu alte servicii ale Yahoo! sau cu orice browser mobil.

Incercarile Yahoo! de a atrage dezvoltatorii catre platfoma sa pune compania, de asemenea, in competitie directa cu Microsoft. Softul va fi oferit gratuit, a spus Boerries, adaugand ca Yahoo! spera ca va castiga bani din distributia de publicitate pe unele din noile aplicatii care vor fi create cu aceasta platforma.

Sursa: Ziarul Financiar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *