Daca traiti in California de Sud si nu mergeti la psiholog, inca nu ati realizat ca aveti probleme. Eu sunt in terapie – autoterapie. Programarile coincid cu programul meu, mi-o pot permite si am o varietate de terapii pe care pot sa mi le ofer.

Prima e terapia cu ziarul. Numar lista cu decese si realizez ca este mai bine sa fi pe deal decat sub el.

Plimbarea pe malul oceanului este o terapie minunat de recomfortanta. Da, duc nisip in casa, dar daca viata iti da nisip, fa un castel de nisip.

Este terapeutica sunarea unei prietene. Bine, cateodata trebuie sa sun mai multe, dar ascultand problemele lor, mi le pot pune pe ale mele in perspectiva.

Meditatia este o terapie populara. Pentru mine meditatia este un eufemism al dormitului, dar dupa o siesta viata arata mai bine.

Si golful este o terapie buna. Eu nu joc golf, dar ma uit la el la televizor. Pasul lent si incet al jocului ma incetineste si pe mine. Timp de trei ore, altcineva este atent la minge.

Bunica avea o filozofie foarte terapeutica ‘Nu imprumuta problemele’ – nu iti face griji pentru ceva care poate nici nu se va intampla. Daca se intampla, repar-o. Daca nu poate fi reparata, nu este o problema, ci realitatea. Accept-o.

Un martini rece este terapie in pahar, dar este si mai eficient daca altcineva mi-l face. A ma simti rasfatata este mai important decat maslina.

Daca nu vad rosu in cartea de cecuri, este un lucru foarte terapeutic. Desigur, daca soacra mea ar castiga o croaziera in jurul lumii, ar merge la fel de bine. A vedea poza Tatei Timpului pe un carton de lapte ar avea si ea acelasi efect.

Din pacate, un masaj nu functioneaza pentru mine. Nu pot sa ma relaxez deoarece aud minutele trecand in capul meu. Nu pot sa fac nici o baie relaxanta. Nu pot sa nu ma gandesc la faptul ca vana va trebui curatata.

Numararea binecuvantarilor este un lucru mai eficient. Daca imi trebuie mult timp sa adorm, am mai mult timp pentru a fi recunoscatoare, iar a fi recunoscatoare este o terapie efectiva.

Dar nu sunt sigura ca sotul meu este fericit cu noua forma de autoterapie pe care am adoptat-o. I-am spus ca nu mai gatesc. Desi am simtit deodata o greutate mare luata de pe umeri, el nu a spus nimic. Cred ca se gandeste daca este valabil si pentru cazul acesta juramantul de catorie ‘la bine si la rau’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *