Mai am cosmaruri ca nu sunt pregatita pentru testele de la scoala. Oare cum ar interpreta specialistii in vise acest lucru? Ca nu ma simt in control asupra vietii mele sau ca imi e frica de nereusita? Pote trebuie sa ma pregatesc mai bine pentru analizele de sange sau la ochi.

Am umblat la o scoala de fete – bluze albe, fuste albastre si pantofi maro. Numai atunci purtam machiaj cand nu mergeam la teste.

Nu imi placea matematica, si in general subiectele care aveau raspunsuri fixe – care nu puteu fi ocolite cu niste cuvinte. Si istoria era ca matematica – nu imi placea sa invat date specifice. Cine isi aminteste de ele? Cand invatam istoria, singurele date importate erau intalnirile din weekend.

Imi placea filozfia, psihologia si religia pentru ca se putea vorbi mult la ele, iar cel mai mult se putea vorbi la orele de literatura. Deoarece citim carti a caror autori au decedat, cine ne poate spune ca eseurile despre ele sunt gresite?

Apoi mai era si educatia fizica – cel mai bun lucru era ca nu trebuia sa dam teste din ea. Dar in cazul meu, si asa era nevoie de scris creativ – pentru medicul meu. Cu ajutorul lui am evitat hocheiul pe iarba ca ciuma.

Avand o personalitate apucata, am facut notite la fiecare ora. Cand studiam pentru teste, am facut notite la notite. Abilitatea de a le memora m-a lasat sa termin scoala.

Acum, inabilitatea de a putea memora orice este motivul pentru care nu ma duc la ore de educatie pentru adulti. Celalalt motiv este ca nu mai vreau sa vad un carnet de note in viata mea. Nu am inteles niciodata cum puteam primi un 3 pentru efort la o materie la care aveam 10 pentru cunostinte.

Nu am avut niciodata problema de a fi favorita profesorilor. Pai, poate am fost favorita profesoarei de drama, dar ea a interpretat rolul in care nu sunt.

Cand eram in scoala, nu m-am gandit ca voi avea atatea probleme cu tema fiului meu cate am avut cu tema mea. Cine stia ca unele tari isi vor schimba granitele sau numele? Cine stia ca matematica va fi altfel?

Odata cand imi ajutam fiul mai mic sa invete pentru un test de istoria amercii, mi-a explicat ca istoria mi-a fost mult mai usoara deoarece aveam mult mai putina istorie de invatat. Poate nu cainele mi-a mancat tema, ci un dinozaur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *