In termenii cei mai generali, cancerul este cuvantul folosit pentru descrierea celulelor care se multiplica incontrolabil, neordonat, oriunde in sau pe corp. Celulele normale isi pot regla cresterea, dar nu si cele canceroase. Exista multe tipuri de cancer, unele pot fi tratate mai cu succes decat altele, dar toate au cel putin un lucru in comun: sunt cauzate de celule anormale.

Cateodata, diferite tipuri de cancer sunt cauzate de tipuri foarte diferite de celule anormale. De aceea se trateaza tipurile diferite de cancer cu medicatii si proceduri diferite. De exemplu, tratamentul pacientilor cu cancer la san este foarte diferit de tratamentul primit de cei suferind de mezotelioma.

Vorbim despre mezotelioma cand o tumoare incepe sa se formeze pe mezoteliu iar celulele acestuia incep sa creasca anormal si fara a putea fi controlate. In mod normal, aceste celule nu stiu sa se opreasca din crescut, si se formeaza o tumoare. Eventual, tumoarea incepe sa impiedice funcionarea corecta a celulelor normale. Cand acest lucru se intampla, corpul persoanei respective nu mai functioneaza cum ar trebui, iar aceasta devine bolnava.

Mezotelioma este cancerul care produce tumoare, iar cand doar cateva celule scapa din tumoare si intra in sange, pot ajunge intr-o complet alta zona, in care inceap sa creasca. Acesta se numeste metastaza si este un lucru care se intampla extrem de des in timpul mezoteliomei ostile.

Publicul general este avertizat in mod constant de lucrurile cancerigene. In general, factorii de risc provin din obicieuri (de exemplu fumatul si consumul de alcool sau expunerea excesiva la raze solare), cazuri precedente de cancer in familie, conditii de sanatate si mediul in care o persoana traieste si lucreaza. In cazul mezoteliomei, a fost determinat faptul ca aproape fiecare caz provine din expunerea neprotejata la azbest in timpul vietii.

Un diagnostic al orcarei forme de cancer, incluzand mezotelioma, se poate face doar prin biopsie. Pentru a face biopsie, medicul va lua o monstra mica din celulele ce au cauzat tumoarea si se uita la acesta sub microscop. In timp ce testele ca Roentgen-ul pot detecta aceste tumori, ele nu pot determina tipul celulelor care o cauzeaza. Cand un medic se uita la celule sub microscop, poate determina daca celulele sunt canceroase, iar daca da, tipul cancerului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *