Iata un gand in care am muscat recent. Stii ca esti la varsta a doua cand le urezi oamenilor zile de nastere sanatoase in loc de zile de nastere fericite.

Iti promiti ca vei pierde din greutate, sa mananci mai sanatos sau sa faci mai multe exercitii. Poate iti promiti ca vei face toate trei, dar cine isi promite ca se va spala mai des pe dinti sau va folosi ata dentara?

Cand vine vorba de igiena orala, cred ca fluorul lui David Letterman a imbunatatit zambetul Americii la fel de mult ca si dentistii, dar imi doresc sa fi avut fluor in pasta de dinti si apa de baut cand eram copil. Nu trucurile magice cu periuta, ci fluorul este motivul pentru care nici un fiu de-al meu nu are carii. Este motivul pentru care Zana Maseluta are nevoie de o alta meserie ca sa poate trai. Cel putin, asa i-a spus unul din spiridusii lui Mos Craciun Iepurasului de Pasti.

Dentistul meu are un semn in sala de asteptare pe care scrie ‘Vreau sa fiu celalalt barbat din viata ta!’. Pai, pana imi astept printul de portelan, as dori sa citesc reviste care au fost publicate cu scurt timp dupa ce m-am nascut, si mi-as dori sa il pot invata maniere despre faptul ca ma intreaba despre familie dupa ce mi-a umplut gura cu vata si instrumente dentare.

Cand Dr. Dan spune ‘S-ar putea sa doara un pic’, cred ca vorbesc pentru mii de pacienti cariati cand spun – mai intai dati-ne o Novocaina! Daca as putea suporta durerea, nu ar trebui sa platesc pe cineva sa imi rezolve impozitul pe venit si nu as evita sa ma uit in oglinda dimineata.

Am citit undeva – probabil in sala de asteptare al lui Dr. Dan – ca daca un medic isi raneste pacientul, tensiunea lui creste mai mult decat cea a pacientului. Poate este adevarat, dar sunt sigura ca tensiunea pacientului creste si mai mult cand vede cat are de platit.

Nu, nu imi place sa ma duc la dentist, dar imi place sa plec de la el. Pentru mine este ca un drog natural – daca asistenta lui nu imi da o carte de vizita cu data programarii urmatoare. Christine are un zambet stralucitor. Poate este o lege nescrisa care le cere tuturor care lucreaza acolo sa aiba o dantura perfecta. Plombe de plastic, legarea si smaltuirea – desi aceste sunt modaliti noi de a evita dantura falsa, nu voi astepta programarile la dentist pana el nu imi fa face zambetul sa semene cu cea lui Julia Roberts, fara sa ma doara vre-un pic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *