Un lucru nostim s-a intamplat pe drumul casatoriei noastre. Eu si cu sotul meu am ajuns la starea cand suntem satisfacuti si fericiti in preajma celuilalt. Senzatia de dragoste noua s-a maturizat.

Cand eram proaspat casatoriti, nu faceam cina pana nu ajungea acasa sotul meu. Apoi cand au venit copiii, i-am tinut cina calda. Acum daca vine acasa tarziu, mancarea lui se dezgheata la temperatura camerei.

Cand eram proaspat casatoriti, ne surprindeam cu biletele de dragoste si cadouri. Si azi ne lasam biletele de dragoste, dar ele sunt despre lucruri pe care le-am indragi daca cealalat le-ar face – ca repararea robinetului sau luarea hainelor de la curatatorie. Si cadourile s-au schimbat. In loc de obiecte in forma de inima sau o ceasca de cafea care spune ‘Esti fierbinte’, cadourile sunt o marca noua de analgezice sau o rola noua de timbre.

Dansam impreuna pe muzica pe care o auzeam doar in cap, am ramasi treziti toata noaptea sa vedem cum rasarea soarele, ne-am urmat inimile – fara nevoia de a angaja un babysitter. Acum avem programari in cap, vedem rasaritul deoarece nu putem dormi si in loc sa ne urmam inimile, urmam diete.

In acest punct al intrevederii noastre, timpul se scurge prea repede. Acesta este stirea proasta. Stirea buna este ca ‘diferentele verbale de opinie’ trec si ele repede.

Cuplurile de azi sunt diferite. Asteapta mai mult inainte sa se casatoreasca. Asteapta mai mult inainte sa faca copii. Acesta este un lucru bun. Nu poti fi niciodata prea sigur despre lucruri nesigure, cum ar fi casatoria sau copiii.

Cand eram o fetita, mi s-a spus ca uniunile nemuritoare se fac doar in rai. Da, poate, dar ele necesita multa munca grea si serioasa. Cand vad ce se intampla cu unele cupluri pe care le stim, este evident ca o relatie usoara este un divort care asteapta sa se intample.

Din cauza ca numarul divorturilor esre in crestere, ne sarbatorim aniversarile in doi, fara sa ne simtim vinovati ca nu ne-am inclus copiii. Nu copiii ne-au tinut impreuna, ci noi am ramas impreuna, in ciuda lor.

Aniversarea este singura ocazie a anului cand ne cumparam cadouri. La zilele de nastere sau in timpul Craciunului incercam sa ii daruim altuia pace sufleteasca. Dar in ciuda acestora, cel mai bun cadou aniversar este gratuit. Este a darui inca un an de casatorie si a iubi pe tot parcursul acestuia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *