Din geamul casei noastre anterioare puteam vedea joggeri, biciclisti si persoane cu patine cu rotile trecand. Acum vad oceanul. O fi el frumos, dar nu ma inspira sa fac exercitii. Il salut cu mana si el ma saluta cu valurile sale.

Stiu ca exercitiile ar trebui sa faca parte dintr-o rutina, ca si mancatul sau dormitul; dar considerand faptul ca nu iau micul dejun, iar sotul meu are insomnie, exercitiul nu prea face parte din rutina.

Intotdeauna planiuesc ca voi face exercitii; dar inainte sa le pot face, imi vine o alta idee in minte. Dar totusi, planurile pentru exercitii nu se schimba. Au trei componente – putere, rezistenta si flexibilitate.

Desigur, daca ezercitiul fizic nu va place, va puteti intari personalitatea, puteti primi rezistenta de la o casatorie lunga si flexibilitate din cauza compromisurilor facute.

Daca nu puteti face compromisuri, trebuie sa dati cu aspiratorul mai mult. Am descoperit ca aspirarea zonelor din spatele si dedesubtul mobilei ma ajuta sa fiu mai flexibila. Cu cat mai multi oaspeti ai, cu atat devii mai flexibila.

Exercitiul ajuta si la circulatia sangelui, ceea ce este benefic pentru tot corpul, de la piele pana la creier. De fapt, exista dovezi stiintifice conform carora ajuta si la memoria persoanelor mai in varsta. Din pacate, trebuie sa ma credeti pe cuvant, deoarece nu imi amintesc care erau dovezile.

Totusi, tin minte ca am citit ca poti face destul exercitiu aerobic facand patru seturi de sarituri – din apropiat in departat – fiecare set durand 30 de secunda, cu un timp de odihna intre seturi de patru minute. Acum fac aceasta in timp ce imi plimb cainele. Nu sunt sigura ca imi este benefic, dar inspir trecatorii sa isi exerseze muschii faciali si sa zambeasca.

In zilele ploioase, fac exercitiile de aerobic la sala; dar cand sunt pe banda rulanta, bicicleta sau aparat de pasit, ma plictisesc in cateva minute de exercitiile care dureaza o jumatate de ora. Apoi incep sa ma rog pentru o pana electrica, sau ca oamenii care au creat aparatele de parchare cu cronometre rapide sa creeze si cronometrele pentru aparatele din sala.

Poti gasi aparate de exercitii pretutindeni. Stirea proasta este ca le poti gasi oriunde. Hotelurile le au – dar este un oximoron daca spunem ca si motelurile le au.

Dar in ciuda acestora, cand ma urc pe cantar dupa o vacanta, abia astept sa fac niste exercitii, dar cate ar trebui sa fac sa fie de ajuns?

Unii experti recomanda o ora, de trei ori pe saptamana. Altii sugereaza ca ar trebui sa continui sa faci exercitii timp de 40 de minute dupa ce incepi sa transpiri. Altii spun ca o plimbare zilnica de 20 de minute este de ajuns. Eu spun ca nu ai facut destule exercitii pana nu te poti uita goala in oglinda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *