Credeti ca aveti alergie la animale de casa? Poate ati remarcat ca incepeti sa lacrimati sau gafaiti cand va jucati cu pisica sau cainele in camera. Poate fi un animal de casa nou, sau il puteti avea de cativa ani. Oricum, nu va simtiti bine dupa ce va apropiati de el.

In acelasi timp, desi ati determinat ca aveti alergie la animale de casa, nu va puteti desparti de acesta. V-ati atasat atat de mult de el incat va este imposibil sa-l dati altcuiva.

Ca sa va ajute sa va decideti in a tine animalul sau nu, exista cativa factori la care trebuie sa va ganditi. In primul rand, trebuie sa intelegeti ce este de fapt o alergie. Alergia la un animal de casa nu ineseamna ca sunteti alergici la pisica sau cainele in mod specific. Inseamna ca sunteti alergici la un element declansator din pielea acestora. Acesta va face ochii inlacrimati, va produce mancarimi si stranuturi si afecteaza pasajele nazale. Puteti fi afectat doar putin de alergia animalelor de casa, sau aceasta poate fi extrem de severa.

Daca doriti sa va tineti companionul, un tratament conventional este sa va tineti reactiile alergice sub control. Puteti obtine medicamente care ajuta la combaterea alergiilor atat in magazine cat si prin prescriptii medicale. Daca sunteti aproape de animal zilnic, trebuie sa va luati medicamentele zilnic. Dar acesta este un lucru nedorit deoarece medicamentele pot avea efecte secundare. Poate nu realizati, dar luarea medicamentelor pe termen lung va poate dauna sanatatii.

Exista si alte modalitati care ajuta la reducerea simptomelor. Puteti tine animalul in afara camerei si va puteti spala pe maini dupa ce va jucati cu el.

A avea alergie la animale de casa este un lucru obisnuit. Se zice ca riscul pentru aceasta este redus daca ati fost in apropierea cainelui sau a pisicii la o varsta frageda. Dar acest lucru este dezbatut.

Daca decideti sa va tineti animalul de casa, ganditi-va la ceea ce trebuie sa faceti ca sa tineti simptomele sub control. Daca aveti simptome severe in ciuda faptului ca luati masuri preventive, ar trebui sa prioritizati – sanatatea sau animalul de casa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *