Este un lucru acceptat ca acneea face parte din maturizarea la adolescenta si chiar si adultime. Corpul se schimba, iar pe masura ce crestem, hormonii nostri contribuie la acnee. Dar din ce in ce mai multi parinti descopera ca si nou-nascutii arata semnele acneei si este chiar comun, desi majoritatea parintilor ignora acest fapt pana cand este diagnosticat de un medic.
Semne pe care trebuie sa le cautati
Do obiciei au forma cosurilor mici si albe pe fata, fruntea, barbia sau obrajii copilului si tind sa se agraveze din cauza salivarii sau cand acestia vomita laptele. Este un lucru esential de stiut ca detergentul folosit pentru a spala hainele copilului poate cauza acnee, dar daca pielea infectata este rosie, probabil ca este vorba de eczema de bebelusi.
Cauzele principale
Studiile arata ca acneea la bebelusi poate fi cauzata de hormoni, ca la adolescenti, dar acesti hormoni trec in corpul noului nascut din corpul mamei, in timp ce acesta este in uter. Exista si teste care determina daca medicamentele luate de copil pot cauza acnee sau nu, dar in ciuda studiilor acest lucru inca nu este inteles in totalitate.
Tratamentul acneei la bebelusi
Acneea la bebelusi dureaza de obiciei mai putin de o luna, dar daca observati ca nu vrea sa dispara sau dureaza mai mult de 12 saptamani, este recomandat sa vorbiti cu medicul dumneavoastra. De asemenea, se recomanda sa nu incercati sa-i dati medicamente copilului fara ca ele sa fie aprobate de medic, deoarece crema si medicamentele pentru copii mai in varsta pot sa agraveze situatia. Pielea copilului este extrem de sensibila si cu siguranta va reactiona in mod negativ impotriva cremelor si uleiurilor, iar acest lucru ii poate cauza bebelusului discomfort acut.
Este recomandat ca acneea sa nu fie spalata prea mult, deoarece si acest lucru poate inrautati situatia. Cel mai bun lucru pe care il puteti face este sa ii spalati fata odata pe zi cu sapun pentru copii si apa calduta. Incercati sa nu frecati zona afectata si uscati-o cu un prosop uscat de bumbac. Acneea la bebelusi nu este cauzata de grasime sau praf, deci trebuie sa asteptati, iar problema va disparea gradat. Bebelusii nu sunt ca si adultii, iar daca sunt bine ingrijiti, acneea va disparea la fel de repede cum a aparut.