Un articol preluat din Evenimentul Zilei releva faptul ca Universal cauta scaparea in bratele gigantului Nokia. Vorbele unui coleg prieten care vorbeste in cunostinta de cauza… “Haituit de piraterie, cd sales, operatori…Apple..doar Nokia il mai iubeste si il panseaza cu un deal baban dar nu suficient ca sa supravietuiasca…
Industria muzicala in formatul actual nu mai are cum sa reziste mult daca nu se adapteaza noii piete. Este vorba de adaptarea si punerea in miscare a unui sistem complex, format din agenti, sponsori, promoter-i si producatori care sa gandeasca la fel si sa vina cu idei geniale in era digitala. Baietii de la Radiohead au iesit cu o idee stralucitoare si si-au dat piesele gratis pe net, doar cine vroia sa plateasca actionand in acest sens si donand cati bani vor.
Dar sa revenim la articolul din EVz

Acces nelimitat timp de un an la milioane de melodii, oferite de casa de muzica Universal Music! Cine nu si-ar dori sa fie beneficiarul anuntului facut ieri de oficialii companiei la evenimentul Nokia World, desfasurat anul acesta la Amsterdam.

Cei care vor cumpara un terminal (telefon inteligent) Nokia in viitorul apropiat – cel mai probabil la mijlocul anului viitor, vor putea beneficia de programul „Comes With Music” („Nokia vine cu muzica”). In linii mari, programul va functiona astfel: in urma unei intelegeri dintre cele doua companii, utilizatorul va putea descarca milioane de melodii dintre cele pentru care Universal Music plateste drepturi de autor, dupa ce se va inregistra.

Dupa ce se incheie anul, utilizatorii isi pot pastra muzica descarcata pe telefon, fara teama ca ea va disparea sau ca vor fi nevoiti sa plateasca in plus.

„Ne implinim astfel visul de a le oferi oamenilor cata muzica doresc, in orice moment o doresc”, a spus General Managerul diviziei Multimedia de la Nokia, Anssi Vanjoki. „Mutarea” Nokia este una logica in contextul in care producatorul de terminale telefonice si-a stabilit ca in cinci ani sa controleze o parte cat mai mare din piata mondiala de divertisment.

Mai mult, intelegerea incheiata cu Universal Music International are menirea de a concura serviciul iTunes Store de la Apple, de unde se pot descarca prin intermediul internetului melodii, videoclipuri muzicale, emisiuni TV sau jocuri pentru iPod. La evenimentul de ieri a participat si Lucian Grange, presedinte si director general al Universal Music Group International.

„Colaborarea cu Nokia la programul „Comes With Music” este extraordinara. Astfel, avem posibilitatea de a oferi utilizatorilor un nou mod revolutionar de a descoperi si de a asculta artisti noi. Programul ofera, de asemenea, artistilor o deschidere catre publicul nou, intr-un mod usor si accesibil ca pret”, a declarat Lucian Grange.mobile, gsm,Cdma,internet mobil,sms,ringtones, Nokia, Ericsson, Samsung, LG,Orange, Vodafone, Zapp, Motorola, video, call,i-mode

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *