In zilele de azi, chiar si cele mai mici companii folosesc internetul ca unealta principala pentru a construi o baza de clienti, de a ramane in contact cu clientii deja existenti si ca metoda de a face reclama. Proiectarea unui sit de firma este ieftin si efectiv, pentru ca reteaua mondiala este singurul mediu care ofera informatii instantaneu pentru milioane de utilizatori pe intreg globul.

De aceea orice dezvoltator de sit-uri sau orice webmaster trebuie sa aiba cunostiinta despre SEO, adica despre optimizarea sit-urilor pentru motoarele de cautare. Aceasta cunostiinta este cheia catre construirea unor sit-uri efective, care o sa aiba o gramada de vizitatori si clickuri.

Un sit pe care nimeni nu o viziteaza nu foloseste la nimic, deci provocarea consta in atragerea vizitatorilor catre sit. Deci, sit-ul tau trebuie sa fie “gasit” cand utilizatorii scriu cuvintele cheie in motoarele de cautare ca Google, Yahoo, MSN, Altavista si altii.

Odata ce o cuvinte cheie care se refera la produsul sau serviciile oferite de tine este introdus intr-un motor de cautare, un link direct catre sit-ul tau trebuie sa apara intre primele locuri in lista de rezultate.

Trebuie sa aplici tehnicile de optimizare pentru a atrage cat mai multi vizitatori, si ca sa primesti mai multe clickuri, care in final o sa aduca mai mult profit pentru firma ta, care este si scopul tau final.

Iata cateva informatii despre cum poti sa ajungi intre primi pe listele de cautare si cum poti folosi tehnicile SEO ca sa aduci beneficii sit-ului si firmei tale:

1. Daca ai deja un sit si un nume de domeniu optimizeaza pe acesta in loc sa cumperi un alt nume de domeniu.O sa ia ceva timp pana ce sit-ul tau va aparea intr-un motor de cautare anume, ca Google, de aceea este bine sa foloseti sit-ul pe care o ai deja in loc sa-l schimbi cu unu nou.

2. Trebuie sa cunosti vizitatorii tinta si scopul lor.

Daca esti in industria manufacturiera si un utilizator introduce o cuvinte in motorul de cautare, care se refera la produsul tau, o sa ai imediat in fata vizitatorul tinta.In momentul cand utilizatorul apasa butonul Enter sau butonul “search”, el va ajunge pe sit-ul tau.

Fa in asa fel cand vizitatori tinta ajung la tine sa fie “capturati” de pagina ta. Odata ce motoarele arata linkul catre tine, munca lor e facuta.

Ceea ce trebuie sa faci in continuare este ca vizitatorul sa nu plece fara a incerca produsul sau serviciile respective, sau cel putin sa lase niste informatii pentru a se putea contacta in viitor cu scopul de a trimite oferte.

Cand nimeresti o anumita piata tinta, incearca sa inveti despre interesul lor, locatia si varsta lor de a avea o idee despre ce o poti oferi.

3. Cauta cuvinte cheie corespunzatoare.

Trebuie sa fii creativ, insistent si flexibil cand cauti cuvinte sau fraze cheie pentru a folosi la optimizarea sit-ului.Google si Yahoo ofera niste mijloace si informatii despre cum poti avea cuvinte cheie, care o sa si aduca rezultate.

Nu te baza pe o singura cuvinte cheie. Poti varia cuvintele si frazele pe care o folosesti pentru fiecare pagina pentru a primi mai multe clickuri.

4. Ia in considerare piata tinta cand proiectezi sit-ul.

Design-ul propriuzis va include tema sit-ului. In acelasi timp trebuie sa dai atentie si la detaliile mai putin importante, cum ar fi culoare si la stilul si marimea caracterelor folosite.

Asigura-te ca sit-ul sa fie utilizabil si sa nu uiti sa adaugi articole folositoare, sfaturi si instructiuni, lincuri referitoare la sit-uri cu specific asemanator. Este un lucru bun ca sit-ul sa aiba posibilitatea de a trimite lincul sau articolul catre un prieten, posibilitate care va aduce mai multi utilizatori si va creste baza de clienti.

5. Concentreaza-te pe continutul sit-ului.

Actualizeaza regular continutul sit-ului tau pentru ca si utilizatorii mai vechi sa gaseasca ceva nou cand navigheaza pe sit.Continutul sa fie scurt si precis. Scrierea unui articol, care are mai mult de 600 de cuvinte poate sa rezulte pierderea interesului cititorilor, in timp ce cel mai multi nu citesc, ci numai scaneaza articolul.

In final, cum am spus si mai sus actualizarea este neaparata.

Raspandeste cuvantul despre sit-ul tau si foloseste tehnicile de baza de optimizare si sigur o sa obtii rezultate pozitive odata ce vizitatorii o sa vina pe sit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *