Reteaua de televiziune CNN a anuntat ca renunta incepand de vineri la toate serviciile agentiei Reuters dupa o colaborare de 27 de ani. CNN a luata aceasta decizie pentru a reduce cheltuielile si pentru a dezvolta metodele proprii de colectare de stiri, relateaza Reuters.

Conform purtatorului de cuvant al CNN, concernul nu va mai folosi textele, fotografiile si reportajele video ale agentiei de presa. Potrivit unor surse din interiorul concernului, valoarea contractului cu Reuters se ridica la 3,5 milioane de dolari.

Purtatorul de cuvant al CNN, Nigel Pritchard, a anuntat ca ca presa internationala se schimba si ca este foarte important pentru o televiziune sa dezvolte metodele de colectare de continut propriu.

“Este vorba despre noi, nu despre Reuters. Este vorba despre detinerea propriului continut media”, a explicat purtatorul de cuvant al CNN, Nigel Pritchard. Acesta nu a precizat insa ce suma va investi CNN in operatiunea de extindere si dezvoltare.

Totusi, o sursa din interiorul concernului sustine ca valoare contractului pe care CNN il avea cu Reuters se ridica la 3,5 milioane de dolari, bani care de acum inainte vor fi investiti in dezvoltarea proprie. Ambele companii au refuzat sa declare valoarea contractului, relateaza Reuters.

Reteaua de televiziune CNN va continua sa colaboreze si sa foloseasca informatiile oferite de agentia americana Associated Press, cea mai mare agentie de presa din lume si una dintre rivalele Reuters.

CNN (Cable News Network) este o retea de televiziune, infiintata in 1980, care face parte din divizia Turner Broadcasting System a celei mai mari companii media din lume, Time Warner.

Agentia de stiri Reuters face parte din Reuters Group, unul dintre cei mai mari furnizori de date financiare din lume. Reuters Group urmeaza sa fie preluat de catre o companie canadiana pentru aproiximativ 13 miliarde de euro, tranzactie care va da nastere celui mai mare grup de stiri financiare si de date din lume.

HotNews.ro, L. Pirvu, 31 aug 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *