Un pod cu patru benzi de pe fluviul Mississippi, care facea legatura intre centru orasului Minneapolis si University of Minnesota, s-a prabusit, miercuri noaptea, din motive necunoscute. Cel putin 9 persoane au murit si 50 au fost ranite, dupa ce mai multe masini de pe pod au cazut in apa, strivite de bucatile podului. In urma accidentului, un trailer a luat foc.

Cele trei tronsoane ale podului s-au prabusit in apa, la ora locala 18:10 (2:10, ora Romaniei), au anuntat reprezentantii mass-media sositi la fata alocului. Martorii au declarat ca au auzit un sunet puternic, apoi podul a cazut in fluviu. De asemenea, ei au vazut oameni care innotau in apa si cereau ajutor.

Mai multe ambulante au sosit la fata locului, dar operatiunile de salvare au fost suspendate pe timpul noptii.

Podul, construit in 1967, avea 580 metri lungime si 20 de metri inaltime si la el se faceau lucrari de consolidare. Constructia era realizata dintr-o singura bucata de otel forjat, in ideea de a evita montarea de piloni in apele raului, care ar fi putut perturba navigatia.

Guvernatorul din Minnesota Tim Pawlenty a afirmat ca podul “a fost verificat ultima data in 2006 si nu s-a depistat nici o problema structurala. Potrivit Departamentului de Transporturi din Minnesota, circa 200 000 de masini tranziteaza in fiecare zi acest pod.

Media locala a relatat ca printre autovehicolele avariate este si un autobuz scolar care aducea copiii inapoi acasa dintr-o excursie.

Nu exista inca o cifra oficiala a victimelor implicate in accident, iar traficul din zona a fost restrictionat.

HotNews.ro, C. Marin, 02 aug 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *