La o privire mai atenta, in cuplul Elena Basescu – Andrei Hrebenciuc, lucrurile nu par tocmai “curate”. Si asta din cauza ca, nici atunci cand e vorba despre propriul copil, Viorel Hrebenciuc nu-si dezminte porecla de “sforar”.

Dupa ultimele declaratii publice ale celor doi viitori cuscri, Traian Basescu pare sa fi pierdut puncte importante in fata rivalului sau politic Viorel Hrebenciuc.

In timp ce presedintele a iesit la rampa cu declaratii clare, rautacioase, evident impotriva liderului PSD, acesta din urma a parut extrem de intelegator, diplomat, lasand sa se inteleaga ca nu se amesteca in viata copiilor si in dragostea lor.

Razboiul lui Hrebe

Psihologul Georgeta Ghinea a analizat pentru “Ziarul” atat atitudinea, cat si reactiile celor doi politicieni rivali fata de relatia copiilor lor. Si, daca tendinta a fost ca lumea sa judece starea lor de spirit dupa ultimul schimb de replici, Georgeta Ghinea a atras atentia ca “razboiul” a fost declansat de Viorel Hrebenciuc, cel care intr-un fel i-a aruncat manusa lui Traian Basescu.

S-a intamplat la scurt timp dupa aparitia in presa a fotografiilor cu Elena si Andrei la mare, clisee care sugerau mai degraba (dar fara sa confirme) un amor intre odraslele celor doi politicieni.

Declaratia soc

Asadar, iubirea dintre fiul pesedistului Hrebenciuc si fata cea mica a presedintelui parea ori o idila de vara, ori o relatie stransa de prietenie. Sub pretextul ca “nu mai putea sa tina secretul”, Viorel Hrebenciuc a rupt tacerea.

“Ce amicitie?! Ce prietenie?! Nici vorba! Se iubesc.” Relatia aceasta a inceput in urma cu ?ase luni, dar nu a aflat presa pana acum”, a marturisit liderul PSD care, pe langa declaratia-soc, a oferit cateva amanunte (“Ce sa-i faci, au fost in acelasi cerc de prieteni”), dar si comentarii personale (“De ce sa ma opun? De altfel, am impresia ca nici baiatul meu nu se opune…”).

Un gest prevers

“Recunoasterea in public de catre Viorel Hrebenciuc a relatiei dintre copii este evident un gest pervers”, a fost de parere psihologul Georgeta Ghinea. “Reiese ca, dupa cele sase luni de tacere, s-a bucurat ca poate sa-l loveasca pe Traian Basescu sub centura.

Repet, e o declaratie perversa, care l-a provocat pe Traian Basescu sa iasa la rampa, intuind pesemne reactia lui”, a sustinut Ghinea care a mai precizat ca atitudinea lui Hrebenciuc a fost premeditata, clara si cu adresa la presedintele Romaniei.

de Oana Costea

Ziarul, 06 iul 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *