Un hacker sustine ca a descoperit cel mai bine pastrat secret literar al deceniului – deznodamantul aventurilor vrajitorul adolescent Harry Potter – si l-a publicat pe internet, dar editorii avertizeaza ca informatiile ar putea fi false, potrivit Reuters.

Hackerul, care isi spune Gabriel, sustine ca a intrat intr-un calculator al Bloomsbury Publishing Plc. din Londra, prin metoda simpla a unui e-mail ce continea un virus, si a obtinut o copie digitala a celei de-a saptea carti din seria autoarei J.K. Rowling, “Harry Potter and the Deathly Hallows”, ce va fi lansata abia pe 21 iulie.

De luni de zile, in asteptarea lansarii cartii, fanii Harry Potter din intreaga lume dezbat daca autoarea l-a omorat pe Harry sau pe unul dintre prietenii sai, Ron Weasley si Hermione Granger, in volumul final, dupa ce Rowling a anuntat ca doua dintre personaje vor muri.

Gabriel a postat pe site-ul web de hackeri InSecure.org un mesaj in care da un rezumat detaliat al presupusului final al seriei Potter si numeste cele doua personaje centrale ale cartilor care dispar.

Mesajul lui Gabriel a fost gasit miercuri pe site de PC Tools, o companie producatoare de softuri de securitate care scaneaza frecvent paginile cunoscute ale hackerilor, potrivit publicatiei britanice “Telegraph”.

“Am facut acest spoiler pentru ca lectura viitoarei carti sa devina inutila si plictisitoare”, a spus Gabriel in mesajul postat pe site, potrivit Reuters.

In plus, hackerul sustine ca demersul sau porneste de la motive religioase. “Am facut-o urmand vorbele pretioase ale marelui Papa Benedict al XVI-lea, pe vremea cand era Cardinalul Joseph Ratzinger. El a explicat de ce Harry Potter aduce tinerii din lumea noastra catre neo-paganism.”

Un purtator de cuvant al editorului britanic Bloonsbury a refuzat sa comenteze afirmatiile hackerului.

Editorii Harry Potter au depus mari eforturi pentru a pastra secret deznodamantul si pentru a conserva constructia de miliarde de dolari care il inconjoara pe micul vrajitor.

Citeste articolul “Un hacker a publicat pe internet presupusul deznodamant al seriei Harry Potter” integral in Ziua

Sursa: Ziua, 23 Iunie 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *