Ioan Rus, care are afaceri impreuna cu fostul tenisman, vrea sa-l impuna pe acesta drept contracandidatul lui Basescu la alegerile prezidentiale din 2009. Prima parte a proiectului Tiriac a inceput cu implicarea celor doi la echipa de fotbal Universitatea Cluj.

Esecul de la referendum si spectrul anticipatelor bantuie inca PSD, pentru ca nu are un om-locomotiva, care sa propulseze partidul in postura de favorit la viitoarele alegeri. Sefii PSD, in principal celula Cluj, au gasit una dintre putinele solutii viabile pentru rezolvarea acestei probleme stringente.

Astfel, Ioan Rus a mizat pe relatiile sale de prietenie si de afaceri cu miliardarul Ion Tiriac, pentru a-l convinge pe acesta sa ia in maini drapelul partidului si sa intre in lupta cu Traian Basescu la alegerile prezidentiale din 2009. Prietenia dintre Ioan Rus si Tiriac este mai veche, iar faptul ca fostul tenisman a devenit unul dintre cei mai importanti jucatori si pe piata auto din Romania i se datoreaza si liderului PSD de la Cluj.

Imagine prin fotbal

Pentru a-l repune in primplanul opiniei publice din tara si a-i da posibilitatea lui Tiriac sa lucreze serios la imaginea sa, celula Cluj a PSD a gandit si un plan deosebit de inspirat. Astfel, copiind modelul Gigi Becali, al carui salt spectaculos in sondaje s-a datorat in primul rand imaginii facute prin patronarea clubului Steaua, Ioan Rus l-a convins pe Tiriac sa preia controlul gruparii Universitatea Cluj.

Profitand de faptul ca Primaria Cluj a decis sa renunte la pachetul majoritar de actiuni al clubului de pe Ioan Moina, PSD a intrat imediat pe fir si a tras sforile ca acesta sa revina firmei Ben&Ben, despre care se spune ca apartine fostului mare tenisman.

Pana cand transferul va fi perfectat, Tiriac ramane in strainatate � la Madrid – pentru rezolvarea unor probleme de afaceri, urmand ca din 20 iunie, cand si-a programat revenirea in tara, sa iasa in fata si sa profite de statutul de patron al echipei-fanion a Ardealului, pentru a-si construi si o buna imagine politica.

La ultimele alegeri prezidentiale, care au avut loc in 2004, o parte a liderilor PSD au constientizat ca Adrian Nastase porneste cu handicap batalia cu Traian Basescu si au dorit sa impuna un alt candidat mult mai potent.

Acesta era chiar Ion Tiriac, care se bucura de o reputatie buna in tara si afara, iar candidatura lui ar fi fost sustinuta, pe langa o parte a PSD-ului, si de PC. Scandalul Cocaina VIP, pornit de la o ancheta a actualilor redactori ai UMBRA, a sifonat insa serios imaginea lui Tiriac, al carui fiu, Ion Ion, era anchetat in acest dosar, astfel ca proiectul Tiriac a esuat atunci.

Sursa: umbraonline.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *