Si vedetele se feresc de pisica neagra si stau cu inima stransa in zilele de marti 13, au talismane si fac colectii dintre ele mai diverse. Dupa ce a colectionat, in trecut, fluturi si timbre, Julia aduna acum sabii si cutite.

Increzatoare in obiectele cu semnificatie religioasa, Julia Chelaru (Essenza) are ca talisman o iconita: „De putin timp port dupa mine o iconita pe care am primit-o de la cineva foarte drag mie“.

In privinta superstitiilor, cantareata spune ca primul pas pe care il face in afara casei este intotdeauna cu dreptul: „Superstitiile se formeaza si in functie de oamenii din jurul tau. Daca cineva apropiat tie crede ca ziua de 13 aduce ghinion, cu timpul, este posibil sa devina si superstitia ta. Acum, singura in care cred este aceea de a pasi cu dreptul atunci cand ies din casa“.

Dupa colectii destul de banale, de timbre sau fluturi, Julia marturiseste ca a capatat un obicei mai ciudat, acela de a aduna acasa tot felul de obiecte taioase: „Inainte colectionam tot felul de timbre, fluturi – era un singur fluture din Romania pe care nu-l aveam – si vederi cu artisti.

La un moment dat, fiind innebunita dupa vederi, mai luam bani din geanta mamei ca sa fac schimb cu fetele. Acum colectionez, impreuna cu Bogdan, cutite si sabii foarte vechi. La inceput a fost pasiunea lui, dar, cu timpul, a devenit si a mea“.

Delia il trateaza pe Matteo ca pe un obiect
O fire mai nonconformista, cu care ne-am obisnuit deja, Delia Matache are un talisman mai aparte. Nu este vorba de vreun obiect cu semnificatie sentimentala, ci chiar de iubitul sau, Matteo: „Talismanul meu este Matteo, pe el il iau tot timpul cu mine la filmari si imi poarta noroc“. Se pare ca Delia confunda oamenii cu obiectele, carandu-l pe Matteo peste tot, pe post de talisman.

Cantareata a mai adaugat ca nu isi ghideaza viata dupa superstitii: „In superstitii nu cred mai deloc, nu le vad rostul“. Totusi artista are o mare pasiune, aceea de a colectiona parfumuri: „Imi plac foarte mult parfumurile si imi cumpar cate unul de fiecare data cand am ocazia. Nu ma pot hotari la unul preferat, imi plac toate“.

Andreea Balan spune ca norocul nu sta intr-un obiect si deci, nu are nici un talisman: „Nu am nici un obiect pe care sa-l port tot timpul dupa mine, norocul este noroc fara sa ai nevoie de un obiect care sa-l semnifice“. Si despre superstitii vedeta are o parere mai putin obisnuita: „Nu cred in superstitii.

Cred ca exista o forta malefica acolo, undeva, dar parerea mea este ca atunci cand ajungi sa crezi in superstitii, ele te pot atinge, pentru ca le atragi asupra ta. Daca nu crezi in ele nu au cum sa-ti faca rau“, crede fosta Andre.

O alta fosta Andre, Andreea Antonescu, se declara o fire foarte romantica si de aceea colectioneaza lumanari: „Oriunde merg, nu ma pot abtine sa nu-mi cumpar lumanari de orice fel. Sunt maniaca, chiar daca am casa deja plina si nu mai am unde sa le pun, tot nu ma opresc din cumparat“.

O alta „manie“ este lenjeria intima pentru care Andreea spune ca a facut o adevarata pasiune: „Imi place extrem de mult si am un dulap plin, pe care il innoiesc aproape in fiecare zi cu cate ceva“.

Gardianul, Gabriela Dumba , Georgiana Tucan, 19 mar 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *