404 Not Found


nginx
Iranul, Israelul si SUA – tarile cu cea mai proasta imagine – Sporting News

Iranul si Israelul sunt considerate in lume ca tari care au influenta cea mai negativa, urmate de Statele Unite si Coreea de Nord, conform unui sondaj BBC publicat marti.

56% dintre cele 28 000 de persoane chestionate, din 27 de tari au o opinie negativa despre Israel si doar 17% vorbesc pozitiv despre acesta tara.

Iranul are 54% opinii negative si doar 18% pozitive.

In sondaj urmeaza SUA (51% raspunsuri negative, 30% pozitive) si Coreea de Nord (48% neagativ et 19% pozitive).

Respondentii au o parere foarte buna despre Canada (54% opinii pozitive Uniunea Europeana (53%), Franta (50%) si Japonia.

45% dintre respondenti au o parerea buna despre Marea Britanie, China este vazuta cu ochi buni de 42%, iar India de 37%. Pentru Rusia au fost mai multe opinii negative decat pozitive (40% fata de 28%).

De altfe, India este singura tara din clasament care a reusit sa-si imbunatateasca imaginea in lume.

Unul dintre realizatorii anchetei, Steven Kull, directorul Programului privind opiniile publice internationale (Pipa), explica aceste cifre prin faptul ca oamenii au o parere proasta despre tarile care vor isi folosesc puterea militara.

De cealalata parte, tarile care care nu abuzeaza de forta in relatiile internationale, precum Franta, UE si Japonia, sunt vazute pozitiv, a observat Steven Kull.

Sondajul dea opinie a fost realizat de GlobalScan si Pipa pentru BBC, in perioada noiembrie 2006- ianuarie 2007.

HotNews.ro, C.N.A., 06 mar 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *