La 41 de ani, Scottie Pippen, sixtuplu campion al NBA cu Chicago Bulls, a declarat ca intentioneaza sa revina in Campionatul Nord-American de baschet. El a fost fortat sa se retraga din profesionism in 2004, din cauza unei accidentari la genunchi. Pippen a jucat pentru Chicago timp de 12 sezoane.

“Nu voi mai fi jucatorul «zburator» care eram, dar mai pot inca alerga si, cel mai important, cunosc inca jocul. Intentionez sa revin pentru play-off. Poate pentru ultimele doua luni ale sezonului, in cadrul unei echipe unde as putea evolua un timp limitat”, a declarat Pippen presei americane.

De asemenea, Pippen si-ar dori in viitor sa devina antrenor principal al unei echipe din NBA, dar inainte de asta vrea sa preia rolul de antrenor secund.

Scottie Pippen a debutat in NBA in 1987, la Chicago Bulls, unde a evoluat pana in 1998. S-a mutat apoi pentru un sezon la Houston Rockets si pentru alte trei sezoane la Portland Trail Blazers. In 2003 a revenit la Chicago, un an mai tarziu incheindu-si cariera de jucator.

A castigat doua medalii olimpice de aur, facand parte din Dream Team-ul american la Olimpiadele de la Barcelona (1992) si Atlanta (1996).

Detine doua recorduri ale NBA, fiind extrema cu cele mai multe pase decisive si recuperari in cariera.

Cariera lui Scottie Pippen in imagini

HotNews.ro, S.N., 17 feb 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *