Recordul cu privire la cea mai scumpa resedinta vanduta vreodata ar putea sa cada in curand, dupa ce miliardarul american Tim Blixseth va scoate la vanzare o casa al carei pret a fost fixat la 155 de milioane de dolari (120 mil. euro).
Blixseth, prezent in Topul Forbes al celor mai bogati 400 de oameni din lume, a demarat un proiect care consta in construirea unei case din lemn si piatra, pe o suprafata de 5.000 de metri patrati, in zona clubului privat de ski si golf Yellowstone Club din statul Montana, SUA. Blixseth, cu afaceri in industria lemnului si imobiliare, are o avere de 1,2 miliarde de dolari (920 mil. euro).

Casa va avea 10 dormitoare, o piscina acoperita cu sticla, un cinematograf, si va fi punctul de plecare al unui telescaun-gondola cu care membrii clubului de ski se vor putea deplasa spre partiile private din Yellowstone. Constructia va fi livrata cu toate finisajele incluse. “Cand cineva scrie un cec de genul acesta, nu vrea sa-si mai bata capul sa cumpere cutite si furculite”, a explicat Blixseth.

Acest proiect depaseste in valoare alte initiative similare. Astfel, conform Forbes, casa lui Blixseth va fi mai scumpa decat o resedinta din Windlesham, Anglia, care s-a clasat pe primul loc in topul celor mai scumpe resedinte ale anului trecut, si care valoreaza 139 milioane de dolari (107 mil. euro). De asemenea, depaseste si una din casele lui Donald Trump din Palm Beach, care a fost scoasa la vanzare dupa renovare la un pret de 125 milioane de dolari (96 mil. euro).

Parerea lui Blixseth referitor la pretul urias care ar putea indeparta cumparatorii nu lasa loc de alte intrebari: “Nu inteleg relevanta pretului”, spune el, considerand ca pretul se justifica prin calitate si ca cei care isi permit sa cumpere vor fi interesati. De fapt, continua el, lucrurile se intampla chiar invers, interesul cumparatorilor fiind direct proportional cu pretul cerut. De exemplu, o cunostinta de-a sa din Beverly Hills a primit mai multe solicitari de cumparare a unei case dupa ce a crescut pretul acesteia de la 54 de milioane de dolari la 100 de milioane de dolari (80 milioane de euro).

Casa lui Tim Blixseth va fi terminata in 14-15 luni, insa miliardarul american va folosi pentru a atinge acest termen o echipa de 10 ori mai mare decat in mod obisnuit.

Costurile constructiei, excluzand terenul deja detinut de Blixseth, sunt estimate la 35-40 de milioane de dolari (27-30 mil. euro).

Sursa: dailybusiness.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *