Ringier AG si Dogan Yayin Holding A.S. (DYH) urmeaza sa semneze un contract de preluare de actiuni prin care Ringier va detine 25% din Kanal D Romania, ce va fi lansat si va incepe sa emita pe in luna februarie, se arata intr-un comunicat al trustului elvetian de presa.

Informatia confirma zvonurile din ultima perioada privind o alianta intre cele doua trusturi media.

Ringier are un sfert din televiziunea care ia stiri de la trustul lui Vintu

O informatie extrem de interesanta este aceea ca jurnalele de stiri ale Kanal D vor fi realizate pe baza unui flux video furnizat de Realitatea TV si NewsIn – ambele apartinand trustului lui Sorin Ovidiu Vintu.

Cosmin Popa, director de dezvoltare NewsIn, a confirmat pentru HotNews.ro informatiile conform carora Realitatea TV si NewsIn va furniza fluxul video de stiri pentru jurnalele Kanal D.

“Fluxul – pe stiri interne – va fi trimis in regim online, 24 de ore din 24, acest parteneriat insemnand un efort major de adaptabilitate pentru noi”, a declarat Cosmin Popa pentru HotNews.ro.

Din nou despre parteneriatul Ringier – Dogan

“DYH isi urmareste strategia de a deveni un jucator media important in pietele cu o crestere rapida din intreaga lume”, a declarat Mehmet Ali Yalcindag, CEO al Dogan Yayin Holding A.S (DYH).

“Kanal D Romania este un pas de inceput in aplicarea strategiei. Suntem foarte incantati ca Ringier, unul dintre cei mai importanti jucatori media europeni, cu o puternica prezenta in Romania, a decis sa isi uneasca fortele cu noi in acest proiect”, a continuat Mehmet Ali Yalcindag.

Martin Werfeli, CEO al Ringier, sustine ca acest pas se incadreaza in strategia Ringier de a-si dezvolta afacerile in Romania si de a-si majora cota de piata.

“Kanal D va aduce o noua abordare in televiziunea din Romania, mizand pe programe produse local, care utilizeaza formate noi si talente neexploatate inca.
Parteneriatul nostru cu Ringier, cel mai puternic editor de presa scrisa din Romania, va asigura acestei initiative experienta locala si va combina atuurile celor doua companii media de top sub o singura umbrela, Kanal D Romania”, a spus Begum Dogan Faralyali, Vice-Presedinte al DYH si Presedinte al Kanal D Romania.

Iulian Comanescu anunta pe blogul sau ca Alexander Theobald (GM Ringier Romania) si Claudiu Serban (director executiv Revistele Ringier) vor face parte din conducerea Kanal D.

Dogan Yayin Holding (DYH) este cel mai mare grup de media-entertainment din Turcia, cu venituri de peste 1,2 miliarde de dolari si cu 42% cota de piata in ceea ce priveste publicitatea. DYH desfasoara activitati in domeniul audiovizual (radio si televiziune), editarea de ziare, reviste si carti, tipografie si new media.

In afara Turciei, divizia print a DYG desfasoara activitati in Germania, iar canalele sale TV si publicatiile sale sunt distribuite in multe tari din Europa.

Grupul Ringier editeaza peste 100 de publicatii in 12 tari, produce peste 20 de programe TV, are peste 50 de platforme on-line, precum si 11 tipografii. Cifra de afaceri anuala a companiei Ringier este de peste un miliard de franci elvetieni, aproximativ 800 de milioane de euro.

In Romania, Ringier publica peste 15 titluri in diferite segmente de piata.

HotNews.ro, Dragos Comache, 24 ian 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *