“Racheta” Ronnie O’Sullivan a triumfat in finala de la Wembley Arena cu o victorie fara echivoc in finala contra chinezului Ding Junhui: 10-3.

Aflat la a patra finala consecutiva la Londra, Ronnie n-a avut emotii decat in prima sesiune pe care a castigat-o cu 5-3, dupa ce a fost condus cu 2-0.

Englezul a primit pentru acest succes un cec de 130.000 de lire sterline.

Lacrimile lui Ding

In a doua sesiune, intr-un moment in care ar fi putut re-echilibra disputa, chinezul Junhui a ratat o bila simpla. O’Sullivan a pedepsit imediat eroarea si a cistigat jocul la un singur punct diferenta!

Ding Junhui nu a putut depasi momentul de frustrare – a cedat nervos, executind doua lovituri fara pretentii. Cind scorul a devenit 9-3, s-a indreptat spre englez si l-a felicitat, renuntind la lupta!

O’Sullivan l-a imbratisat si a incercat sa il convinga sa nu faca un asemenea gest. Iar dupa o pauza sensibil mai lunga (inaintea sesiunii decisive), Junhui a revenit in sala, semn ca pledoaria lui Ronnie avusese succes.

A existat totodata impresia ca Ding s-ar fi aflat in confuzie, crezind ca meciul se joaca dupa sistemul “cel mai bun din 17”.

Oricum, momentul a aruncat o tusa emotionala suplimentara asupra finalei – Ronnie O’Sullivan stie foarte bine ce inseamna sa nu rezisti tensiunii – a ramas celebru episodul din decembrie, de la UK Championship, cind a renuntat la lupta in meciul cu Hendry…

HotNews.ro, 22 ian 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *