Actrita britanica Helen Mirren a dominat Globurile de Aur din acest an, cu toate ca Babel si Dreamgirls au castigat premiile la cele doua sectiuni principale de film.

Mirren a fost numita cea mai buna actrita pentru rolul din miniserialul TV Elizabeth I si pentru cel din The Queen, care a mai castigat premiul pentru cel mai bun scenariu de film.

Mai mult, Elizabeth I a mai primit doua premii, in timp ce Martin Scorsese a fost numit cel mai bun regizor, pentru filmul The Departed.
Forest Whitaker, Sacha Baron Cohen si Meryl Streep au fost premiati pentru rolurile interpretate.

Whitaker a fost castigat Globul de Aur pentru rolul principal interpretat in The Last King of Scotland, fiind numit cel mai bun actor intr-o drama.

Baron Cohen a declarat dupa ce a primit trofeul pentru cel mai bun actor dintr-o comedie: “Le multumesc tuturor americanilor care nu m-au judecat prea mult.”.

Lui Meryl Streep i-a fost acordat Globul de Aur pentru interpretarea din The Devil Wears Prada – pentru care a primit titlul de cea mai buna actrita.

Helen Mirren a declarat pentru bbc.co.uk ca a fost “o seara extraordinara pentru scriitorii, regizorii si actorii britanici. Pentru mine a fost una dintre cele mai frumoase nopti din viata mea.”

Jeremy Irons, cel care a castigat premiul pentru cel mai bun actor in rol secundat intr-un miniserial , a declarat ca a fost “extraordinar” sa joace impotriva lui Helen in Elizabeth I.

Ugly Betty a primit premiul pentru cel mai bun serial de comedie, in timp ce actrita in rolul principal, America Ferrera, a fost numita cea mai buna actrita dintr-o comedie TV.

Kyra Sedgwick a fost numita cea mai buna actrita intr-o drama TV, pentru rolul din The Closer.

Dreamgirls – numit cel mai bun muzical sau film de comedie – a adunat trei premii, inclusiv pentru cel mai bun actor in rol secundar, castigat de Eddy Murphy. Pentru rolul din acelasi film, Jennifer Hudson a fost numita cea mai buna actrita in rol secundar.

Cu toate ca Babel – a carui distributie ii include pe Brad Pitt si Cate Blanchett – a castigat premiul pentru cea mai buna drama si a fost nominalizat la sapte categorii, acesta nu a mai primit niciun alt Glob de Aur.

Premiile Golden Globes 2007, au fost decernate luni, 15 ianuarie, la Beverly Hills.

HotNews.ro, S.B., 16 ian 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *