404 Not Found


nginx
Producatorul de film Carlo Ponti a decedat – Sporting News

Cunoscutul producator de film italian, Carlo Ponti a decedat la varsta de 94 de ani. Decesul s-a produs in noaptea de marti spre miercuri din cauza unor complicatii pulmonare, informeaza Reuters. Ponti se afla internat intr-un spital din Geneva inca de la Craciun. “Sotia sa, celebra actrita Sophia Loren si copiii au fost langa el.

Sophia i-a fost intotdeauna alaturi”, a declarat Alessandra Mussolini, nepoata producatorului.

In cei 50 de ani de cariera, Ponti a produs peste 260 de filme intre care “La Strada” in anul 1954 si “Dr. Zhivago” in 1965. Dar Carlo Ponti a devenit faimos in egala masura si pentru descoperirea Sophiei Loren devenita celebra in toata lumea ca actrita de film. Cei doi s-au casatorit.

Desi a avut o relatie cu Carlo Ponti (cu 24 de ani mai mare decat ea) de la varsta de 18 ani, Sophia a suferit mult deoarece acesta era casatorit deja si avea doi copii. Pana la urma Ponti a reusit sa-si anuleze casatoria si astfel in 1957 s-au casatorit. Legea italiana insa nu i-a recunoscut lui Ponti divortul si l-a acuzat de bigamie.

Astfel, in 1962 ei au fost fortati sa-si anuleze casatoria si dupa inca patru ani cand au devenit cetateni ai Frantei s-au casatorit in sfarsit legal. Pe Carlo l-a caracterizat mereu ca fiind tatal pe care nu l-a avut. “Am fost adoptata de Carlo si astfel m-am maritat cu tatal meu”, spunea Sophia Loren.

Cei doi au doi copii Alessandro Ponti, care a calcat pe urmele tatalui devenind producator de film, si Edoardo Ponti, regizor.

HotNews.ro, 10 ian 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *