Daca duminica ar avea loc alegeri pentru Presedintie, Basescu nu ar avea contracandidat. Potrivit ultimului Barometru Politic National realizat de Metro Media Transilvania, Basescu ar obtine 55% din voturi. Chiar daca se afla la mare distanta de actualul sef al statului, Gigi Becali, care este cotat cu 14 procente, se poate lauda ca a reusit sa-l depaseasca pe liderul PRM, C.V. Tudor (11%).

Intr-un sondaj realizat de Gallup in luna octombrie, Becali se plasa pe locul trei cu 10%, in timp ce liderul PRM avea 13 procente.

Principalul partid de opozitie nu pare sa detina un candidat competitiv pentru Cotroceni. Mircea Geoana ocupa abia pozitia a patra, cu doar 6%. Romanii nu l-au uitat nici pe Iliescu, care, desi nu mai poate candida la Cotroceni, este dorit in continuare in fruntea tarii de 2% dintre romani.

Vadim trage partidul dupa el in jos

La partide nu se inregistreaza modificari semnificative in privinta ponderilor intentiilor de vot. Alianta D.A. (47%) continua sa conduca detasat, iar PSD da usoare semne de revigorare, fiind cotat cu 26 de procente. PRM (9%) isi urmeaza liderul si atunci cind trendul pare sa duca, incet-incet, spre coada topului. Acolo de unde vine destul de tare PNG-ul lui Becali (6%).

Surprinzator pare doar rezultatul obtinut de UDMR – 9%. Enorm in comparatie cu cele 5-7 procente cu care ne-a obisnuit in ultimii ani. Anomalia se explica, totusi, prin numarul mare de nehotariti, o situatie ce avantajeaza electoratul dur al UDMR.

Cotidianul, 22 dec 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *