Zinedine Zidane a primit Balonul de Aur din partea FIFA pentru prestatia sa la Campionatul Mondial din vara, intr-o gala organizata luni seara la Zurich. In ciuda eliminarii din finala, francezul a creat momente unice la turneul din Germania si prestatia sa a fost rasplatita de catre mass-media acreditate la competitie.

Zidane a fost urmat in ierarhie de campionii mondiali Fabio Cannavaro si Andrea Pirlo.

Gheata de aur pentru golgheterul turneului i-a fost inmanata germanului Miroslav Klose pentru cele cinci goluri marcate. Argintul l-a primit Hernan Crespo din Argentina iar bronzul i-a revenit brazilianului Ronaldo.

Premiul pentru cel mai bun portar al turneului, denumit dupa legendarul goal-keeper rus Lev Iasin, i-a revenit fara nicio surpriza italianului Gianluigi Buffon. Jucatorul lui Juventus n-a primit decat doua goluri in cele sapte meciuri ale turneului, unul de la un coechipier, Christian Zaccardo iar al doilea din penalty, in finala, de la Zidane.

Brazilia si Spania au primit premiul Fair-Play pentru sportivitatea dovedita in Germania. Comisiile responsabile pentru studierea conduitei fotbalistilor au notat cele doua formatii cu 886 de puncte din 1000 disponibile. Premiul le-a fost inmanat selectionerilor celor doua formatii, Carlos Alberto Parreira pentru Brazilia, respectiv Luis Aragones pentru Spania.

Vezi un clip cu cel mai bun joc realizat de Zidane la CM, cel contra Braziliei

HotNews.ro, S.N., 18 dec 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *