Viitoarea oponenta a Stelei din Cupa UEFA, FC Sevilla a urcat pe prima treapta a clasamentului in Primera Division, dupa victoria de duminica, 3-1 in deplasare la Recreativo Huelva. Andaluzii profita de pauza pe care Barcelona si-a luat-o in campionat pentru a participa la Campionatul Mondial al cluburilor si ii depasesc pe catalani cu un punct in fruntea ierarhiei.

Luis Fabiano a deschis scorul pentru Sevilla, transformand un penalty in minutul 10, Recreativo a egalat dupa 8 minute, dar Kanoute, golgheterul campionatului Spaniei, cu 12 goluri, i-a readus pe Sevilla in avantaj cu 10 minute inainte de pauza.

Jesus Navas a marit avansul la 3-1 in minutul 53 iar eliminarea lui Ocio, in minutul 65 nu a fost un impediment pentru Sevilla in castigarea celor trei puncte.

Tot in etapa a 15-a din Primera, Real Madrid s-a impus la Barcelona, contra lui Espanyol cu 1-0. Unicul gol a purtat semnatura lui Ruud Van Nistelrooy, in minutul 50. Fabio Cannavaro, posesorul Balonului de Aur si probabil jucatorul nominalizat de FIFA ca cel mai bun din 2006, a fost eliminat in minutul 54 pentru cumul de cartonase.

FIFA va desemna luni cel mai bun jucator al anului 2006. Presa spaniola a aflat deja rezultatul anchetei. Fundasul italian Fabio Cannavaro va primi acest premiu, el acumuland 498 de voturi. Pe locurile urmatoare se afla, surprinzator, Zinedine Zidane, cu 454 de voturi si Ronaldinho cu 380 de sufragii.

Lupta relansata in Premiership

Liderul din Anglia, Manchester United a suferit o infrangere surprinzatoare in etapa a 18-a din prima liga engleza, fiind invinsa in deplasarea de la West Ham, locul 18. Ciocanarii, aflati la primul joc sub conducerea noului antrenor Alan Curbishley au invins cu 1-0 prin golul marcat de Reo-Cocker in minutul 75.

Curbishley a preluat conducerea lui West Ham la mijlocul saptamanii, inlocuindu-l pe Alan Pardew si a tinut pe banca la jocul cu Manchester vedetele echipei aduse in vara pe zeci de milioane de dolari: argentinienii Carlos Tevez si Javier Mascherano.

Chelsea Londra a profitat de pasul gresit al lui United si s-a apropiat la doar doua puncte. Trupa lui Mourinho a avut insa emotii in jocul de la Liverpool, cu Everton. Caramelele au condus de doua ori dar ultimele 10 minute au apartinut londonezilor care au marcat prin Lampard si Drogba, impunandu-se cu 3-2.

Inter isi continua marsul triumfal

Inter Milano a inregistrat a noua victorie consecutiva in Serie A, trecand de Messina cu 2-0, goluri reusite de Materazzi si Ibrahimovic. Miza pentru milanezi este doborarea recordului de succese consecutive din prima liga italiana, detinut de AS Roma care a reusit sezonul trecut sa castige 10 partide la rand.

AS Roma a castigat clar derbiul pentru locul 2, cu Palermo. Romanii, cu Cristi Chivu in teren pana in minutul 88, i-au zdrobit pe Palermo cu 4-0, Totti si Mancini reusind fiecare cate o dubla.

In fruntea clasamentului, Inter are 42 de puncte dupa 16 etape si este urmata la 7 distanta de Roma si la alte patru de Palermo. Pe patru se afla surprinzator Catania al carei meci din runda a 16-a, cu Empoli, a fost amanat din cauza ploii.

Olympique Lyon este tot mai aproape de titlu

Lyon n-are adversar in lupta pentru titlul din Ligue 1. Ceea ce trebuia sa fie derbiul campionatului, intalnirea dintre Lens, locul 2, si Lyon, prima pozitie, s-a transformat intr-un macel.

Lyon s-a impus cu 4-0, prin dubla lui Juninho si reusitele lui Malouda si Cris. Si trebuie mentionat ca lista indisponibililor lui Gerard Houllier ii cuprinde pe atacantii Wiltord, Carew, Benzema si Fred.

Astfel, distanta dintre cele doua s-a marit la 17 puncte, dupa 18 etape.

In aceeasi runda, Auxerre, cu Daniel Niculae folosit doar in ultimele trei minute, a invins pe Lorient cu 2-1, dar ramane pe locul 13.

Bremen, campioana de toamna in Germania

Werder Bremen a castigat ultimul meci al toamnei, 2-1 cu Wolfsburg si va ierna pe prima pozitie a clasamentului, avand 36 de puncte dupa 17 etape. Acelasi numar de puncte l-a reusit si Schalke 04, dar departajarea dintre cele doua o face golaverajul.

Bayern Munchen, campioana en-titre, incheie sezonul pe locul trei, la trei lungimi in spatele primelor doua clasate.

In liga secunda germana, MSV Duisburg, echipa la care evolueaza Iulian Filipescu si Mihai Tararache, a incheiat turul pe locul trei, ultimul care asigura promovarea. In runda a 17-a, Duisburg, cu Filipescu titular, dar fara Tararache, suspendat, a invins in deplasare pe Essen, cu 2-1.

HotNews.ro, S.N., 17 dec 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *