Politia britanica a dat publicitatii, joi, un raport oficial cu privire la decesul Printesei Diana. Autorul documentului, fostul sef al Scotland Yard-ului, John Stevens, a impartasit opinia anchetatorilor francezi, care au stabilit ca moartea Printesei Diana si a prietenului ei, Dodi al-Fayed, la Paris, in anul 1997, s-a datorat unui accident rutier.

Potrivit raportul oficial prezentat de politia britanica, Printesa Diana nu era insarcinata in momentul producerii accidentului.

Mai mult, John Stevens sustine ca Lady D nu era logodita cu Dody Al-Fayed in momentul producerii tragediei si nici nu urma sa se logodeasca cu acesta. Totusi, Al-Fayed i-ar fi cumparat printesei un inel, despre care politistii britanici spun ca Diana nu l-a primit niciodata.

“Orice implicare a serviciilor secrete in moartea Printesei Diana este infirmata” – a precizat fostul sef al Scotland Yard-ului si a clasat drept “nefondate” acuzatiile in acest sens a lui Mohamed Al-Fayed, tatal lui Dodi.

Ancheta de 4 milioane de lire, demarata in ianuarie 2004 sub numele de operatiunea Paget, s-a impotmolit in toamna acestui an, datorita refuzului servicilor secrete franceze de a preda toate dosarele pe care le detin, cu privire la ultimele ore ale lui Henri Paul, soferul printesei.

Aceasta tactica de blocare a investigatiei, au provocat indoieli asupra concluziilor politiei franceze conform carora accidental a fost cauzat de alcoolemia ridicata a soferului si consolideaza banuielile asupra implicarii serviciilor secrete intr-un act criminal.

In urma analizelor de laborator, in momentul accidentului, alcoolemia soferului era de 1,82 grame/litru, de aproape patru ori mai mare decat limita legala in Franta. In plus, in sangele lui au fost descoperite urme ale unor tranchilizante puternice, in stare sa-i altereze considerabil reflexele.

Angajatii hotelului Ritz au declarat anchetatorilor ca in seara de 30 august, Paul nu prezenta semne ca ar fi consumat alcool, el fiind chemat de acasa la ora 10 p.m. special pentru a se ocupa de cei doi indragostiti.

Pe 31 august 1997, in capitala Frantei, Printesa Diana si prietenul ei Dodi al Fayed au fost implicati int-un grav accident de masina in tunelul l’Alma. Automobilul in care se afla Printesa de Wales s-a lovit de cel de-al 13-lea stalp al tunelului.

Soferul Henri Paul si Dodi al Fayed au decedat pe loc, in timp ce Diana, grav ranita, moare trei ore mai tarziu in spitalul Pitie-Salpetriere.

Tatal lui Dodi Al-Fayed, Mohamed Al-Fayed, miliardar de origine egipteana, ramane convins ca Dodi, singurul sau copil, si Diana au fost victimele unui complot al serviciilor secrete britanice, pentru a se evita casatoria celor doi.

HotNews.ro, D. Mihai, C. Marin, 14 dec 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *