Duelul optimilor de finala este cel dintre fosta si actuala echipa a managerului Jose Mourinho, FC Porto si Chelsea. Fostele adversare ale Stelei au parte de adversari de marca: Real Madrid infrunta pe Bayern Munchen, iar Olympique Lyon da piept cu Roma lui Cristi Chivu.

Ultimele doua detinatoare ale trofeului se intalnesc in socul optimilor de finala: FC Barcelona (campioana en-titre) si FC Liverpool (castigatoarea din 2005, de la Istanbul).

“Avem sansa sa eliminam din competitie detinatoarea trofeului. 2005 a fost un an excelent pentru noi, am eliminat echipe extrem de valoroase si speram sa repetam acel parcurs foarte bun. La acest nivel nu poti sa intalnesti decat formatii puternice, dar suntem increzatori.”
Bryce Morrison – director FC Liverpool

“Este o intalnire interesanta intre doua echipe legendare, cu stadioane extraordinare si suporteri pasionati. Anul acesta, Barcelona este mult mai puternica decat in trecut. Jucatorii au crescut iar starea lor psihica este mult mai buna dupa succesele din sezonul anterior.”
Josep Cubills – director FC Barcelona

Vicecampioana editiei trecute, Arsenal joaca in Olanda, cu PSV Eindhoven. “Nu va fi usor, dar ne dorim sa castigam trofeul. Sezonul trecut am fost aproape si anul acesta vrem sa facem mai bine” a declarat vicepresedintele londonezilor, David Dein.

Manchester United are de luat o revansa fata de Lille care, sezonul trecut, i-a depasit in grupe.

Partidele stabilite:
FC Porto – Chelsea Londra,
Celtic Glasgow – AC Milan,
PSV Eindhoven – Arsenal,
Lille – Manchester United,
AS Roma – Olympique Lyon,
FC Barcelona – FC Liverpool,
Real Madrid – Bayern Munchen,
Inter Milano – Valencia

Partidele sunt programate in data de 20/21 februarie 2007, turul si 6/7 martie 2007, returul.

Finala competitiei va avea loc la Atena, in luna mai.

HotNews.ro, S.N., 15 dec 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *