Ultima partida pentru Steaua in actualul sezon al Ligii Campionilor se disputa la Lyon. Una fara miza deoarece Lyon si-a asigurat deja sefia grupei iar Steaua, locul spre Cupa UEFA.
Celalalt joc al grupei are loc la Kiev, unde Dinamo este pregatita sa invinga pe Real Madrid, conform antrenorului Anatoli Demianenko.

Grupa F are un lider surprinzator: Celtic Glasgow. Scotienii si-au asigurat calificarea in optimile de finala inca din runda trecuta, dar merg in Danemarca pentru o victorie care le lipseste in jocurile din deplasare. Ii asteapta insa FC Copenhaga, echipa care vrea sa lase o impresie frumoasa la ultimul joc in Europa in acest sezon.

Duelul serii are loc pe Old Trafford unde Manchester United se reintalneste cu Benfica Lisabona, echipa care sezonul trecut o lasa in afara Europei. De aceasta data insa United joaca pe teren propriu si are nevoie de un singur punct pentru a progresa.

In grupa G, FC Porto si Arsenal, primele doua clasate, se intalnesc in meci direct iar un egal le trimite pe amandoua in faza eliminatorie a Ligii. Ambele echipe au 10 puncte, cu doua puncte mai mult decat TSKA Moscova, a treia clasata, iar remiza de pe Dragao coroborata cu o victorie a rusilor la Hamburg ar aduce cele trei echipe la egalitate de puncte, 11.

Clasamentul rezultatelor directe le-ar pune in pole position pe Arsenal si pe Porto.

Astfel, TSKA Moscova cauta victoria la Hamburg, echipa care nu a acumulat niciun punct in acest sezon al Ligii, si spera ca intalnirea de la Porto sa nu fie una “amicala.”

In fine, in grupa H, AC Milan si-a asigurat deja prima pozitie dar joaca la victorie pe teren propriu cu Lille. Antrenorul italienilor, Carlo Ancelotti incearca sa-si pastreze scaunul prin castigarea Ligii, dupa ce evolutia din Il Calcio lasa de dorit (Milan ocupa doar locul 15).

Francezii lupta insa cu AEK Atena pentru locul al doilea dar sunt in situatia de a pierde si pozitia a treia, cea de cupa UEFA, in fata lui Anderlecht. Grecii joaca la Bruxelles si trebuie sa realizeze acelasi rezultat precum Lille pentru a fi siguri de participarea in optimile Ligii, in timp ce Anderlecht trebuie sa invinga si sa spere ca si Lille pierde, pentru a merge in Cupa UEFA.

Clasamente si program

Grupa E
1. Olympique Lyon 13 puncte
2. Real Madrid 10 p.
3. Steaua Bucuresti 4 p.
4. Dinamo Kiev 1 p.

Lyon – Steaua
D. Kiev – R. Madrid

Grupa F
1. Celtic Glasgow 9 puncte
2. Manchester United 9 p.
3. Benfica Lisabona 7 p.
4. FC Copenhaga 4 p.

Man. United – Benfica
Copenhaga – Celtic

Grupa G
1. Arsenal Londra 10 puncte
2. FC Porto 10 p.
3. TSKA Moscova 8 p.
4. SV Hamburg 0 p.

Porto – Arsenal
Hamburg – TSKA Moscova

Grupa H
1. AC Milan 10 puncte
2. AEK Atena 7 p.
3. Lille 6 p.
4. Anderlecht Bruxelles 3 p.

Milan – Lille
Anderlecht – AEK Atena

Toate partidele incep la ora 21 si 45 de minute

HotNews.ro, S.N., 05 dec 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *