Vi se pare ca vedeti un Passat in imaginile de alaturi? Aveti in mare masura dreptate. Este un model Volkswagen, un Passat, doar ca el se numeste Magotan si reprezinta oferta constructorului german pentru piata din China.

Vorbim despre un Passat adaptat pietei chineze care a fost prezentat ieri la Salonul Auto de la Pekin. In comunicatul oficial, constructorul afirma ca modelul desenat in Germania este modificat “pentru a satisface toate cerintele pietei din China, atat ca design cat si ca optiuni si pentru a fi pe gustul societatii chineze contemporane”.

Practic, Magotan este prezentat pietei chineze ca “fratele geaman al modelului de succes Passat”. Completam noi: atat de geaman incat este identic. Mai mult, este atat de “frate” cu Passat-ul incat, oricat ar incerca Volkswagen sa ni-l prezinte ca un model de sine statator, pana si fotografiile de presa sunt identice.

Oricum, noul Volkswagen Magotan aduce elemente noi pentru modele din aceasta clasa din China, cum ar fi sistemele bi-zona de climatizare automata sau sistemul de pornire prin cartela.

Prin Magotan, divizia asiatica a celor de la Volkswagen incearca sa isi intareasca pozitia foarte buna pe care o are in China. Iar succesul lui Passat in tarile europene este un garant in acest sens. Ramane de vazut care va fi reactia pietei chineze in acest sens.

Automarket, 21 nov 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *