Dinamo Kiev a sosit la Bucuresti pentru partida cu Steaua din etapa a 5-a a Ligii Campionilor.

Antrenorul Anatoli Demianenko i-a lasat acasa pe Rebrov si Correa (accidentati). In lotul celor 19 jucatori deplasati figureaza si numele lui Michalik, dar folosirea acestuia marti seara este incerta – el a primit o lovitura in ultima partida de campionat, 5-2 cu Arsenal Kiev.

“Nu vrem sa mai fim ciuca batailor!”

Presedintele lui Dinamo Kiev, Igor Surkis a povestit presei ucrainiene, amuzat: “Conducatorii lui Dinamo Bucuresti mi-au cerut sa facem sa facem orice ca sa batem Steaua. Asa ceva nu am mai pomenit. Eu sunt suporterul lui Sahtior cind joaca in Europa”.

Surkis a spus ca “prima promisa pentru victorie nu este cu nimic inferioara celei pe care o au jucatorii romani”.

Presa aparuta la Kiev cere echipei “Razbunare” pentru infringerea din prima etapa: “Nu vrem sa fim ciuca batailor. Ne va fi greu, pentru ca romanii au un public incendiar. Dar este ultima sansa!”

Ziarele din Ucraina amintesc totodata: “In ultimii ani, Dinamo Kiev nu a valorificat ultima sansa. Parca avem “un talent” aparte in a pierde bataliile decisive”.

Doi jurnalisti ucrainieni (trimisi speciali la Bucuresti) au descoperit luni seara ca le disparusera banii pe care ii lasasera in camera de hotel. Surse din politie confirma depunerea unei plingeri.

Doua luni de la incredibilul succes al Stelei la Kiev

In septembrie, in prima etapa a grupei, Steaua a obtinut un succes splendid in capitala Ucrainei: 4-1, dimensiunea victoriei luind prin surprindere si pe oficialii echipei romane.

La doua luni distanta, starea de spirit s-a modificat in ambele tabere: Steaua nu a mai capturat niciun punct in Liga si, pe fondul accidentarilor si al uzurii, a facut mai multi pasi gresiti in campionatul intern.

Ultimul rezultat, 0-0 la Tg Jiu, nu este foarte incurajator. Cosmin Olaroiu spune insa, intr-un interviu publicat luni la Kiev, ca Steaua joaca altceva in Liga si aminteste jocul foarte bun pe care echipa sa l-a facut la Madrid.

Dinamo Kiev a acuzat socul teribilei infringeri din septembrie, la care nu s-a asteptat nimeni, dar s-a “adunat”, salvind sezonul prin consolidarea primului loc in campionatul din Ucraina.

Dinamo soseste la Bucuresti cu misiunea (considerata “obligatorie”) de a obtine victoria: este singura speranta de a mai prinde locul trei (implicit calificarea in Cupa UEFA).

“Ne va fi mai usor in ultima etapa cind vom primi vizita lui Real Madrid. Spaniolii vor veni sigur cu echipa a doua. Dar ca sa avem o speranta la acel meci, trebuie sa luam trei puncte la Bucuresti”.
Florin Cernat, mijlocas Dinamo Kiev

Cernat a avertizat Steaua: “E normal sa se teama – ne-am revenit! Nu va mai fi aceeasi poveste din septembrie!”

Clasament grupa E

1. Lyon 12 puncte
2. Real Madrid 9 puncte
3. Steaua 3 puncte
4. Dinamo Kiev 0 puncte

Primele doua locuri promoveaza in optimile Ligii Campionilor. Locul trei asigura prezenta in “16-imile” Cupei UEFA.

In caz de egalitate de puncte, conteaza rezultatele directe.

Etapa a 5a, marti 21 noiembrie
Steaua-Dinamo Kiev
Real Madrid-Lyon

Etapa a 6a, miercuri, 6 decembrie
Lyon-Steaua
Dinamo Kiev-Real Madrid

HotNews.ro, A.S., 21 nov 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *