404 Not Found


nginx
Incredibil: Golf de 400 CP ! – Sporting News

Divizia nord-americana a Grupului Volkswagen nu putea ramane insensibila la febra Salonului de Tuning de la Las Vegas. Dupa ce anul trecut a surprins asistenta cu versiunile R-GT ale lui Touareg , Passat si Jetta, in acest an avem de face cu una dintre cele mai interesante versiuni Golf construite vreodata: Golf 5 R GTI.

Specialistii americani au profitat de experienta in domeniu a tunerilor de la APR, care au dezvoltat un “big turbo kit” care permite extragerea a 375 de cai putere din motorul TFSI de 2.0 litri a lui GTi, adica aproape dublu fata de cei 200 de cai ai versiunii de serie.

In rest, tot ceea ce a fost construit in jurul acestui supermotor este opera VW Design Center California: fibra de carbon pentru caroserie, spoiler si o grila enorme in partea frontala, elemente interne supersportive si pneuri 265/30 montate pe jante de 19 inch.

Elaborarea motorului, realizata de specialistii de la APR, a fost realizata prin inlocuirea completa a turbocompresorului, a intercoolerului si a tuturor conductelor de aspiratie.

Rezultatul este senzational: un motor capabil sa scoata 375 de cai si 460 Nm cu benzina de 98 de octani (ajungand chiar la 400 CP cand este utilizata benzina de 100 de octani) care duce Golful R GTI in 4.8 secunde de la 0 la 100 km/h.

Nu se stie daca kitul exterior va fi disponibil in viitor in lista de optionale ale modelului german, insa putem spera acest lucru avand in vedere ca cele prezentate anul trecut la acelasi SEMA Show au intrat in listele de preturi ale modelelor VW, cel putin in SUA.

Automarket, Mircea Mester, 02 nov 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *