Reprezentantii organizatiei Amnesty International au cerut bloggerilor din intreaga lume sa-si manifeste sprijinul pentru libertatea de expresie si pentru colegii lor care au fost inchisi pentru ceea ce au scris in jurnalele online, informeaza BBC.

Organizatia apreciaza ca drepturile fundamentale ale omului, precum libertatea de expresie, sunt grav amenintate.

“Libertatea de expresie online, este un drept, nu un privilegiu, dar este un drept care trebuie aparat”, a declarat Steve Ballinger de la Amnesty International. “Cerem Bloggerilor din intreaga lume sa isi arate solidaritatea cu utilizatorii de internet din tari in care poti sa faci inchisoare doar pentru ca iti critici guvernul, a continuat Ballinger.

Steve Ballinger a mai spus ca iranianul Kianoosh Sanjari, care a fost arestat la inceputul lunii noiembrie deoarece a relatat in jurnalul sau despre conflictele dintre politia iraniana si sustinatorii Ayatollahului Boroujerdi, este doar un exemplu.

Amnesty doreste ca blogger-ii sa publice astfel de cazuri si sa-si manifeste sprijinul fata de dreptul la exprimare libera.

“Multe guverne au utilizat tehnologia pentru a bloca fluxul de informatii care ajunge la cetateni”, a spus Ballinger. “Au fost inchisi oameni doar pentru ca si-au exprimat parerea intr-un email sau pe un site”

Unele companii, precum Yahoo si Google, au fost criticate pentru ajutorul dat unor state precum China care cenzureaza continutul online.

HotNews.ro, D.C., 27 oct 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *