Principalul suspect in cazul ascultarilor ilegale din Italia, Giuliano Tavaroli a acuzat Inter Milano ca l-a mandatat sa il spioneze pe arbitrul Massimo De Santis, considerat la acea vreme “omul de casa” al lui Luciano Moggi, rivalul milanezilor.

Tavaroli a fost responsabil al sistemelor de securitate la Telecom Italia. In 2002, a primit mandat sa il spioneze pe De Santis, prin intermediul unui centru de ascultari telefonice clandestine.

“Operatiunea a fost comandata de conducatorii lui Inter Milano”, a declarat luni avocatul lui Tavaroli.

Massimo de Santis a fost suspendat pentru 4 ani. Arbitrul era considerat principal complice al lui Luciano Moggi, “computerul” meciurilor trucate.

Patronul lui Inter Milano, Massimo Moratti va fi audiat marti de anchetatorii federatiei italiene de fotbal. El a negat deja orice implicare a clubului in vreo operatiune de supraveghere.

La capatul celui mai mare scandal din istoria fotbalului italian, Internazionale Milano a primit la “masa verde” titlul de campioana care ii fusese retras lui Juventus.

“Protectorul” torinezilor, Luciano Moggi declarase, dupa incheierea scandalului: “Toata chestiunea a fost instrumentata de Inter. Stiti care este indiciul cel mai important?

In ziua in care urma sa se pronunte verdictul, un singur ziar a iesit dimineata si a titrat pedepsele, exact asa cum aveau sa iasa! Era un ziar la care Inter are actiuni”, a incheiat Moggi, referindu-se la Gazzetta dello Sport.

HotNews.ro, A.S., 02 oct 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *