Instalarea primului rezervor cu hidrogen, pe 7 septembrie 2006, a marcat inceperea constructiei primei statii de alimentare cu hidrogen, pentru autoturisme, la Munchen, nu departe de Centrul de cercetare si inovatie al Grupului BMW.

Instalarea unui astfel de rezervor subteran pentru hidrogen lichid, intr-o statie de alimentare Total, este prima din Germania si nu se deosebeste cu nimic de o statie obisnuita de alimentare. In afara de hidrogen, statia ofera benzina si motorina si va intra in functiune la sfarsitul anului.

Aceasta noua statie a fost realizata ca urmare a parteneriatului dintre Grupul BMW si Total, in cadrul caruia se promoveaza hidrogenul drept combustibil pentru automobile. Cele doua companii au semnat o intelegere in mai anul acesta, Total urmand sa instaleze si sa puna in functiune trei statii de hidrogen in Europa, pana la sfarsitul anului 2007.

Stirea a fost data publicitatii simultan cu cea referitoare la lansarea primului model de lux pe hidrogen, lansat zilele acestea de BMW si denumit Hydrogen 7. Este vorba, deocamdata, de o serie limitata.

AutoNews.ro, 18 sep 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *