404 Not Found


nginx
Milionari de cartier din internet – Sporting News

Gabriel Mateescu, 27 de ani, este unul dintre cei care au pus bazele firmei Evolva Telecom, unul dintre furnizorii de servicii de internet autohtoni, in anul 2001.

Acum este actionar al firmei, impreuna cu alti patru parteneri despre care pastreaza tacerea. Vorbeste cu usurinta insa despre afacere, care este infloritoare: pentru acest an se astepta ca Evolva Telecom sa aiba o cifra de afaceri de circa trei milioane de euro, in crestere cu 700% fata de anul precedent, respectiv un profit de aproape un milion de euro.

Cresterile se datoreaza maririi numarului de abonati de sase ori in ultimele 12 luni, ajungand la aproximativ 19.000. Mateescu nu accepta ca Evolva sa fie denumita „retea de cartier”, facand imediat precizarea: „Suntem ISP (Internet Service Provider)”.

Evolva se pregateste sa le furnizeze clientilor mai multe servicii: televiziune pe calculator si servicii de telefonie. Pentru televiziunea pe computer, circa 4.000 de clienti rezidentiali ai firmei sunt interesati sa beneficieze si de acest serviciu. Evolva furnizeaza internet in noua orase si intentioneaza sa se extinda in alte 12 orase pana la finele acestui an.

0,5 milioane de conexiuni internet

Potrivit datelor Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii, la finele anului trecut erau peste 500.000 de conexiuni de acces dedicat internet.

Din acestea, peste 250.000 utilizau ca suport cablul, iar circa 200.000 alte mijloace, retelele de cartier intrand in aceasta ultima categorie. Reprezentantii ANRC estimeaza ca, la data de referinta, circa 130.000 de conexiuni la internet erau realizate prin intermediul retelelor de cartier.

Evenimentul Zilei, 01 sep 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *