UPC Romania a realizat venituri de 88,7 milioane de dolari pe primele sase luni ale anului curent, in crestere cu 70,5 milioane de dolari fata cifra inregistrata in perioada similara a anului 2005.

Saltul inregistrat de cel mai mare furnizor de servicii de televiziune prin cablu din Romania se datoreaza, in primul rand, achizitiei de anul trecut a operatorului Astral Telecom si atingerii, in consecinta, a cifrei de 1.318.600 de abonati la serviciul analogic de cablu.

UPC raporteaza, de asemenea, la jumatatea anului, un numar de 3.100 abonati la serviciul digital de cablu, in mare parte fiind vorba de abonatii preluati de la Astral, chiar daca, ulterior, UPC a lansat serviciul si in alte orase mari, altele decat capitala Bucuresti. Raportul financiar al companiei pe primele sase luni mai include date legate de internet si telefonie.

UPC are aproape un milion de case in aria de serviciu pentru care poate oferi internet, dar numai 81.800 de abonati. In ce priveste telefonia, UPC are doar 44.500 de abonati, putand oferi aceste servicii intr-o arie care cuprinde 878.600 de case.

UPC raporteaza pentru Romania un numar total de 1.457.400 de “unitati generatoare de venit” (din englezul “Revenue Generating Unit”, RGU), reprezentand abonatii la cablul analog, la cablul digital, abonatii la DTH, abonatii la sistemele de transmisie prin microunde (MMDS), la internet si cei la telefonie.

Capital, 24 aug 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *