404 Not Found


nginx
Adrian Iorgulescu: Salile de cinematograf nu vor disparea dupa privatizare – Sporting News

Ministrul Culturii si Cultelor, a declarat, in emisiunea “Romania la raport” de la Mix FM, realizata de Andreea Pora, ca aproximativ 15% din cele 314 cinematografe aflate in patrimoniul RADEF, vor fi retrocedate fostilor proprietari. Cu toate acestea, a precizat Adrian Iorgulescu, exista contracte care stipuleaza clar ca ei nu vor putea schimba destinatia lor, timp de trei ani.

Acesta a mentionat ca cinematografele Patria si Studio nu fac, deocamdata, obiectul unor cereri de retrocedare.

Ministrul Culturii si Cultelor a mai precizat ca exista si sali de cinema care au fost concesionate, cum ar fi fostul cinematograf Luceafarul, caz in care, daca locatorii si-au indeplinit toate obligatiile legale, vor avea drept de preemptiune asupra lor.

AVAS este cel care se ocupa de privatizarea cinematografelor. Adrian Iorgulescu a explicat ca un numar mic de cinematografe va intra, din nou, in subordinea autoritatilor locale, dar destinatia lor va ramane aceeasi sau va fi extinsa. El a dat exemplul cinematografului de la Timisoara care va fi transformat in Filarmonica si a precizat ca in aceeasi situatie se afla si orasele Brasov si Cluj.

“Eu cred, insa, ca una sau doua sau trei mari retele de distributie ar putea sa cumpere reteaua noastra de cinematografe si ma refer la cele din afara. Asta ar permite modernizarea acestor sali, ar permite ca si din acest punct de vedere Romania sa intre in randul lumii”, a adaugat acesta.

Ministrul Culturii a sustinut ca proiectul care vizeaza reconfigurarea Pietei Revolutiei, este unul “nascut mort” si ca ministerul pe care il conduce nu va da niciodata autorizatia de constructie.

Adrian Iorgulescu – “Corpul de Control a cerut DNA sa efectueze o expertiza la Biblioteca Nationala”

In cadrul aceleiasi emisiuni, Ministrul Culturii si Cultelor a afirmat ca, in ceea ce priveste Biblioteca Nationala, exista fonduri europene pentru continuarea lucrarilor, dar a subliniat ca ele nu vor fi alocate pana nu va fi clarificata situatia conducerii acesteia.

Adrian Iorgulescu a mai precizat ca in concluziile raportului intocmit de Corpul de control s-a cerut inaintarea lui la DNA.

Radio MIX, 29 iun 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *