ENEL S.p.A. (Italia) a fost desemnata luni castigatoarea procesului de privatizare a companiei Electrica Muntenia Sud, in urma incheierii procesului de evaluare a ofertelor angajante imbunatatite, depuse de catre CEZ a.s (Republica Ceha), ENEL S.p.A. (Italia), Gaz de France International (Franta), IBERDROLA S.A. (Spania) si RWE Energy AG (Germania) in data de 9 mai 2006, informeaza MEC.

Pretul oferit de ENEL pentru preluarea pachetului de 67,5% din actiunile Electrica Muntenia Sud a fost de 820,099 milioane euro, rezultand un pret pe actiune de 41,28 euro.

In conformitate cu prevederile Regulilor de Ofertare si Selectie a Ofertelor Angajante Imbunatatite, punctajul maxim total posibil acordat in evaluare ofertelor a fost de 100 puncte, defalcate astfel: 90 de puncte pentru oferta cu cel mai bun pret, restul ofertelor primind puncte determinate strict pe criteriul proportionalitatii pretului oferit fata de oferta cea mai buna si 10 puncte pentru

ofertantii care accepta documentele tranzactiei fara modificari; cei care fac propuneri de modificare sunt depunctati functie de impactul acestor modificari asupra tranzactiei.

In urma evaluarii, Comisia de Negociere asistata de un Consortiu de Consultanti condus de PricewaterhouseCoopers a decis ca oferta cu cel mai mare numar de puncte este cea a companiei italiene ENEL S.p.A. Oferta care a obtinut punctajul imediat urmator (in ordine descrescatoare) a fost aceea depusa de compania spaniola IBERDROLA S.A.

Pretul oferit de ENEL S.p.A. pentru preluarea pachetului de 67,5% din actiunile Electrica Muntenia Sud a fost de 820,099 milioane euro, rezultand un pret pe actiune de 41,28 euro.

Metoda de privatizare catre investitorul strategic a SC Electrica Muntenia Sud, care este filiala a SC Electrica SA, a constat in vanzarea a 50% din actiunile existente simultan cu emiterea unui nou pachet de actiuni pana la atingerea cotei de 67,5% prin majorare de capital social.

Potrivit MEC, luni s-a parafat contractul de privatizare de catre Electrica SA cu ENEL S.p.A., urmand ca semnarea efectiva a contractului de privatizare sa aiba loc dupa aprobarea tranzactiei de catre Guvernul Romaniei.

Capitalul social al Electrica Muntenia Sud este in prezent de peste 191,3 milioane lei, impartit in 19.130.945 actiuni cu valoarea nominala de 10 lei. Anul trecut, cifra de afaceri neta a societatii a fost de peste 1,39 miliarde lei, compania inregistrand la 31 decembrie 2005 un profit net de peste 70,6 milioane lei.

Numarul de angajati ai Electrica Muntenia Sud la sfarsitul anului 2005 a fost de 2093 salariati.

HotNews.ro, 05 iun 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *