Membrii Parlamentului UE discuta in aceste zile posibilitatea impunerii unor impozite pe sms-urile si mail-urile trimise in cadrul Uniunii, cu scopul obtinerii unor venituri suplimentare la buget. Valoarea impozitului propusa de Alain Lamassoure, parlamentar al Partidului Popular European, este de 1.5 eurocenti pe sms si 0.00001 centi pe e-mail.

“Valoarea impozitului este nesemnificativa dar judecand ca numarul sms-urilor si al mail-urilor trimise este foarte mare, suma astfel obtinuta ar fi imensa” a declarat Lamassoure.

In acest moment bugetul Uniunii este alimentat de contributiile statelor membre, veniturile din TVA si din taxele pe importuri.

Discutiile privind identificarea unor masuri noi pentru cresterea veniturilor s-au intetit dupa ce negocierile asupra bugetului UE pentru urmatorii sapte ani s-au intins pe durata a 11 luni.

Alte idei vehiculate sunt impozitarea tichetelor de avion si taxarea suplimentara a companiilor petroliere ale caror venituri au inregistrat un boom fara precedent ca urmare a cotatiilor ridicate ale petrolului.

HotNews.ro, V.T., 26 mai 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *