Orange si Research în Motion (RIM) (Nasdaq: RIMM; TSX: RIM) au anuntat astãzi lansarea BlackBerry® 8700f™, primul terminal mobil BlackBerry care functioneaza în reteaua EDGE oferitã de Orange în România.

În octombrie 2005 Orange România a lansat serviciul BlackBerry pentru clienti companii mari, întreprinderi mici si mijlocii si utilizatori individuali. Prin lansarea BlackBerry 8700f, clientii Orange au la dispozitie un terminal BlackBerry cu caracteristici performante si vor beneficia de avantajul unor transferuri de date rapide prin reteaua EDGE a Orange România.

BlackBerry este renumit în intreaga lume ca o solutie de e-mail mobil pentru oamenii de afaceri si utilizatorii individuali, datoritã design-ului intuitiv, sigurantei care o oferã si a accesului securizat. BlackBerry 8700f oferã o performantã excelentã în ceea ce priveste acces la contul de e-mail, telefon, SMS, internet, agendã, precum si acces la diverse aplicatii ale unei companii. BlackBerry 8700f este un terminal quad-band care functioneazã în reteaua GSM/GPRS/EDGE Orange. Terminalul dispune de un ecran LCD de mare rezolutie cu peste 65.000 de culori care redã imagini cu caracteristici grafice deosebite. BlackBerry 8700f oferã caracteristici deosebite si integreazã toate instrumentele necesare comunicãrii într-un singur terminal mobil. Astfel, reprezentantii de vânzari pot accesa din miscare resursele interne si externe, sustinând generarea unor noi oportunitãti de vânzare. Firmele care vor achizitiona serviciul BlackBerry de la Orange vor beneficia în acelasi timp de asistentã specializatã pentru instalare si utilizare.

“De la lansarea BlackBerry în România cu sapte luni în urmã, numãrul clientilor din sfera de afaceri a crescut rapid, dovedind astfel succesul solutiei. Companii ca Banca Transilvania, KPMG, Mediafax, Praktiker folosesc în acest moment serviciul BlackBerry de la Orange. Lansarea modelului BlackBerry 8700f care opereazã cu tehnologia EDGE a retelei Orange va determina o crestere importantã a vitezei de transfer de date si o experientã îmbunãtãtitã în utilizarea serviciilor. Aceasta este o inovatie importantã pentru Orange, care se înscrie în strategia de extindere a acoperirii EDGE la nivel national. Terminalul mobil EDGE BlackBerry 8700f este cea mai bunã alegere pentru clientii care doresc un acces mai rapid la informatii si de asemenea caracteristicile unui telefon de ultimã generatie” a spus Richard Moat, Director Executiv, Orange România.

“Suntem foarte încântati de colaborarea cu Orange pentru lansarea în România a terminalului mobil BlackBerry 8700f. Plaforma îmbunãtãtitã BlackBerry în combinatie cu reteaua EDGE a Orange oferã clientilor o experientã deosebitã în comunicare.” a spus Mark Guibert, Vicepresedinte, Corporate Marketing, Research în Motion

Pentru clientii companii mari, BlackBerry Enterprise Server™ se integreaza foarte bine cu Microsoft® Exchange, Novell GroupWise® si IBM Lotus® Domino® si opereazã cu sistemele existente ale companiei, asigurând accesul mobil securizat, pe baza tehnologiei “push”, la serverul de e-mail si alte aplicatii interne ale companiei. Clientii care aleg BlackBerry Enterprise Server de la Orange beneficiazã de un pachet promotional special cu software gratuit, terminale mobile BlackBerry 8700f la preturi speciale si abonament gratuit în prima lunã.

Pentru utilizatorii individuali si intreprinderile mici si mijlocii, BlackBerry Internet Service™ permite accesul acestora de pe un singur terminal mobil la zece conturi de e-mail de afaceri sau personale (inclusiv Microsoft Exchange, IBM Lotus Domino si cele mai multe tipuri de conturi de e-mail ISP).

EDGE oferã clientilor viteze mai mari pentru transferul de date astfel cã Orange si-a extins acoperirea EDGE de la 4 orase în octombrie 2004 la 41 de orase, resedinte de judet precum si statiunile de pe litoral si intentioneazã sã construiascã în viitor cea mai mare retea broadband din România

Sursa: Orange

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *